zondag 25 mei 2008

writersbloc?

Iemand vroeg me of ik last had van "writersbloc": frequentie is wat gezakt en zo, en vooral: hij vond het de laatste tijd merkelijk minder interessant.

Het zou kunnen. Ik denk eigenlijk dat het waar is. Er is nog een belangrijke aanduiding, en dat is dat de kijkcijfers de diepterecords aaneen blijven rijgen. En geef ze eens ongelijk...

Er zit ook nogal veel aan mijn hoofd. De normale portie, natuurlijk: baby plus peuter plus crèche plus nu ook schooltje plus kindjes vroeg wakker etcetera. En alle dagen gaan werken, natuurlijk. Tenslotte ook nog extra "moeilijkheden". We zijn van plan wat vakantie te nemen, binnenkort: je ziet, luxeproblemen kunnen ook problemen zijn. We zijn allebei verschrikkelijk slecht in het vinden van ideeën, laat staan een bestemming. (Gefrustreerde toon): als je ziet hoe ongelofelijk slecht veel internetsites over vakantie werken. Sites die niet of slecht werken, onoverzichtelijk... (zaagzaagzaag...). Als je een reisbureau binnenstapt duwen ze je een stapel brochures in je handen: kom terug als je weet wat je wil. Tja...

Er zijn overigens ook goede sites, maar tenzij ik de trefwoorden totaal mis heb is het niet zo simpel om iets te vinden dat tegelijk kindvriendelijk is, èn beschikbaar, niet te ver, en de rest van wat we eigenlijk, ergens in ons onderbewustzijn, zouden willen vinden.

Kortom, een groot deel van de schaarse vrije tijd gaat tegenwoordig naar surfen naar vakantie ideeën, voorlopig vergeefs.

En ja, ik voel geestelijk dan ook niet de frisheid en de speelsheid die er bij mij echt moet zijn om er iets van te maken. En zoals de man die bezorgd informeerde misschien ook al voelde - ik heb het hier enkele dagen geleden zelf ook nog geschreven - als "het" niet draait, bij mensen zoals ik, dan is forceren het laatste dat je moet proberen. Het beste is misschien aan te kondigen dat het hier wat stiller zal zijn, de eerstkomende dagen. Maar zelfs dat is niet zeker (tenzij de dagen dat ik weg ben, natuurlijk), want als ik die stem voel die me zegt dat ik hier iets zou kunnen neerzetten, dan zal ik dat vanzelfsprekend doen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat de writersblock betreft, niet afgeven, het komt wel terug en in orde.
Een gouden raad bij het boeken van vakanties : verwacht het slechtste, en het minste wat je dan onverwacht ten goede overkomt, maakt dat je vakantie goed is 8
En wat kan je zoal als 'slecht' verwachten.
Baby's op vliegtuig krijsen de hele vlucht lang, tot de wielen de landingsbaan raken. De tweede dag hebben ze 40+ graden koorts. De bestelde huurwagen is niet aanwezig, maar mits een (betalende) upgrade kan het nog net. Je visakaart weigert dienst. Het regent pijpe(n)stelen... en zo door.
Maar dan vind je een zalig restaurantje, waar de uitbater en uitbaatster nog even danig in de wolken zijn over je mooie en lieve, schattige kinderen etc.. en je vakantie kan niet meer stuk.

Succes !

Tonny

P.S. op de pijpestelen na is dit autobiografisch...