vrijdag 9 maart 2007

Barack Obama, Zwart

Het is opvallend hoe een man met een zwarte vader en een blanke moeder als "zwart" kwalificeert. Puur racisme als je het mij vraagt: er is "blank", en er is de vuilbak, afgekort "zwart".

Maar dat is hier niet het punt. Ik lees dat de enorme voorsprong van Hillary Clinton op haar Democratische tegenkandidaten (vooral Obama, zwart) serieus geslonken is. En ik lees dat voormalig kandidaat Bob Dole er op wijst dat nog niet alle kandidaten noodzakelijkerwijs al bekend zijn.

Dat zijn twee dingen die ik had voorspeld. Maar dan wel voor binnen een jaar of zo. Eerder meer. Het punt is, dit soort postjes is interessant om te tonen hoe de toestand er nu uitziet, en te contrasteren met hoe vertederend dat er zal uitzien binnen bijna twee jaar. En inderdaad, het evolueert allemaal nu al razendsnel. "Clinton twintig punten op kop in de peilingen", hahaha!

Intussen blijf ik erbij dat we de Democratische zwaargewichten al kennen - op misschien Gore na, dan - dat had ik al toegegeven. Dat wil zeggen dat we volgens de peilingen van vandaag toch nog gaan eindigen met een duel tussen Obama (zwart) en Clinton (vrouwtje).

Geen opmerkingen: