zondag 11 maart 2007

Sabotage

Terwijl papa zit te bloggen strompelt peuter Sarah tot bij hem, steekt twee vingers in de kraag van zijn hemd en trekt die met kracht open.

Papa, sterk geconcentreerd als altijd, geeft even mee, maar als peuter Sarah, nadat ze de ontstane ruimte aandachtig heeft geobserveerd, alweer wegkruifelt registreert de gebeurtenis niet echt op het niveau van zijn bewustzijn.

Nog steeds aan de rand van dat bewustzijn ("toen bereidden de Perzen een tegenaanval voor...") realiseert papa zich dat peuter Sarah zich naar het tafeltje waar haar drinkbeker staat heeft begeven en nadat ze die heeft meegegrabbeld zich opnieuw doelbewust in de richting van de bloggende papa begeeft.

("Trajanus nam Ctesiphon in, but fat lot of good it did to him...") Bij papa aangekomen gaat peuter Sarah met haar mondje open van de inspanning op haar teentjes staan. Ze steekt opnieuw twee vingers in de kraag van papa, die in gedachten diep in Mesopotamië verstrikt blijft. Ze trekt nogmaals de stof open, zoals een Romeins legioen een toren forceert. Met haar andere handje heft ze de drinkbeker omhoog, en begint de inhoud in de ontstane opening leeg te gieten.

Als Papa schreeuwend als de Atheense phalanx bij Marathon (1) tot tegen het plafond schiet moet peuter Sarah heel erg lachen. Eindelijk ambiance in de keet!

Dat zijn dan drie blogposts op één dag. Peuter Sarah zit voor straf het Gilgamesj Epos over te schrijven.

-------------------------------------
(1) http://speelsmaarserieus.blogspot.com/2006/10/marathon.html

2 opmerkingen:

Herman Horsten zei

In de marktenzaal van bank X moet je blijkbaar niet hard werken! ;)

Koen Robeys zei

Uim... Om 19.02 uur op een zondag?

Uiterst, uiterst zelden.

Maar zeg eens, jij die post op een werkdag om half elf in de voormiddag - jij bent zeker ook geen slaaf in de zilvermijnen van Potosi?

:-)

Koen