woensdag 12 maart 2008

The Surge

"The surge" is de naam van de jongste VS operatie in Irak. Het is de troepenopbouw die begonnen is vorige zomer met de bedoeling harder achter Al Qaeda aan te gaan. Sindsdien is het geweld in Irak spectaculair afgenomen, tenminste tegenover de VS troepen, en naar het zich laat aanzien ook binnen Irak zelf.

Dat is dus een groot succes voor Bush. In mijn ogen is het het succes van de chirurg die het eerst presteert het verkeerde been af te zetten, en er nu komt op wijzen dat de wonden toch prachtig aan het genezen zijn.

Maar dat is vanzelfsprekend alleen maar mijn hoogst persoonlijke indruk.

4 opmerkingen:

Ivan Janssens zei

Hoe bedoel je? Komt het verwijderen van Saddam en de Baath-partij dan neer op het afzetten van het verkeerde been volgens jou?

Koen Robeys zei

Ivan: (verwonderde toon): *Natuurlijk* komt dat daar op neer. Hoezo?

Ivan Janssens zei

Om in dezelfde beelspraak te blijven. Met het verwijderen van het vorig regime heeft men inderdaad een been afgezet. En dat is zo slecht uitgevoerd, dat er wonden zijn aangericht op andere lichaamsdelen. Maar dat is nog iets anders dan beweren dat het verkeerde been werd afgezet.

Koen Robeys zei

kortom: je hebt het goed begrepen: ze hebben een been afgezet dat ze van geen kanten hadden mogen afzetten, en ze hebben momenteel geen andere verdediging dan "jamaar de wonden helen toch goed".

Tenzij je de propaganda die Bush zelf vier jaar geleden al moest inslikken blijft oprispen, natuurlijk.