zondag 30 maart 2008

Stop de immigratie... van VB propaganda?

Er valt een pamflet van het Vlaams Belang in mijn bus. Normaal gaat dat linea recta bij het oud papier, maar deze is goed gemaakt. Door de spleet van een sluier die net breed genoeg is om enkele blonde haren te vertonen kijkt een vrouw de wereld in, boven de slogan "Onze Toekomst?".

Zo goed is het gemaakt dat ik het al open heb voor ik goed besef dat ik partijpropaganda aan het bekijken ben. En zo krijg ik de standaardlitanie te zien. Een hoop uitstekende illustraties van hoe de Islam momenteel vaak precies dezelfde dingen doet als het Westers Christendom van enkele eeuwen geleden. Maar dan voorgesteld alsof dat bewijst dat de Islam het Westen bedreigt (terwijl het, vanzelfsprekend, precies het tegendeel aantoont: maar soit).

Ook leuk is het verhaal van hoe jonge moslims in het Westen vaak gedwongen worden te huwen met importmoslims (zoals ik ze hier maar snel even noem). Mijn eerste opwelling is: zullen die hedendaagse oudergeneratie me binnenkort even een generatieconflict op hun dak krijgen, zeg! Verder bedenk ik me dat het Westen hier toch wel een heel overtuigend absorberend effect moet hebben; als al die lokale moslimpartners na één generatie al niet meer goed genoeg zijn. Maar die bedenkingen staan niet in het pamflet: de hoop is duidelijk dat wie wel kan lezen maar niet kan nadenken er alweer een heel grote bedreiging, voor het Westen, inziet. Misschien even herinneren aan enkele posts die ikzelf al heb geschreven over die "bedreiging" van het Westen:

http://speelsmaarserieus.blogspot.com/2006/03/hoe-zat-dat-nu-met-die-superieure.html
http://speelsmaarserieus.blogspot.com/2006/08/de-baarmoederstrategie.html
http://speelsmaarserieus.blogspot.com/2007/08/eurabi-de-cijfers-kloppen-niet.html

Maar goed, het stukje dat in het pamflet het meest mijn aandacht trok was:

"Volgens het rapport 'Mapping the Global Future' van de Nationale Intelligence Council (N.I.C.) van de V.S. zal het aandeel van de Islamieten in de totale bevolking van de EU in 2025 toegenomen zijn tot gemiddeld 28%."

Maar in het artikel over hoe de cijfers van "Eurabië" niet kloppen staat er van die N.I.C. een heel ander verhaal. Hier is overigens dat artikel nog eens, netjes door mezelf overgetypt:

http://speelsmaarserieus.blogspot.com/2008/01/nog-eens-eurabi.html

En wat we er over 2,025 lezen is het volgende:

"The US National Intelligence Council predicts there will be between 23m and 38m Muslims in the EU in 2025 - 5 - 8 percent of the population depending on how fertility develops, and how many more Muslim immigrants arrive. Either figure would represent a steep increase from today.

But after 2025 the Muslim population should stop growing so quickly, given its falling birth rate."

De uitkomst is: over dezelfde N.I.C., aan het woord over hetzelfde jaar 2,025, schrijven de Financial Times en het Vlaams Belang twee heel verschillende dingen. "5 tot 8 percent" versus "28%"... ik kan het echt niet serieus nemen. Het kan gaan over twee heel verschillende rapporten - maar ik vraag me af waarom de N.I.C. zichzelf zo zou tegenspreken.

Of het zou kunnen dat één van beide, de FT of het VB, zo buitengewoon slecht leest dat je moet concluderen dat ze platte propaganda bedrijven. Tot nader order is dat iets dat me heel erg zou verwonderen van de FT, maar wel iets dat ik van het VB gewoon verwacht. Ik bedoel dus: cijfers veranderen, zeg maar vervalsen, om propganda te bedrijven.

Maar ik kan het mis hebben! En dat zou heel gemakkelijk te bewijzen zijn! Als iemand denkt te moeten en kunnen bewijzen dat mijn zeer lage dunk van het VB onterecht is, dan zou hij daar aan de hand van dit voorbeeld grote verandering kunnen in brengen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

koen, al eens iets gelezen van Koenraad Elst. Die heeft beschreven hoe het er in de parktijk aan toe gaat in Indië; van oorsprong helemaal geen islamitisch land.
Groetjes,
Benny

Koen Robeys zei

Benny: In principe ben ik altijd wel geïnteresseerd wat er in Indië gebeurt - maar wat dat hiermee te maken heeft, dat heb ik nog niet door.

Wat ik hier zie is twee verschillende instanties die over een zelfde derde instantie heel verschillende dingen beweren. En wel over gemakkelijk te controleren cijfers.

Dus ik denk: één van die twee verliest hier een enorm stuk geloofwaardigheid - voor zover ze die hadden, natuurlijk.