dinsdag 16 oktober 2007

Ik ben jaloers!

Op http://www.filosofie.be/blog/intern/ verneem ik dat twee van de deelnemers het hebben gebracht tot een vermelding in het tijdschrift “Natuur en Techniek”. Eén van hen zag zich vernoemd als “iemand die hevig tekeer gaat tegen Intelligent Design en co”. En daar ben ik jaloers op! Wel op de positieve manier, welteverstaan, zo van “aha, een intellectuele medestander”. We vinden zijn blog op http://fantastisch.filosofie.be/ . En als je daarmee dan een gespecializeerd tijdschrift haalt zou ik zeggen, wel, werkelijk knap gedaan, ik wou dat ik het ook kon (“jaloers”).

Nu heb ik wel eens de gewoonte om de url’s van enkele posts die een gemeenschappelijk thema hadden allemaal onder elkaar te zetten, zoals ik nog maar pas deed met “De Griekse sage” aan het einde van de post over Alexander (1). Ja, misschien juist omdat ze zo zonder pretentie geschreven zijn ben ik een beetje trots op die serie. En dus schoot me bij dit verhaal over “tekeergaan tegen ID” te binnen dat ik over creationisme ook al één en ander bij elkaar heb dat ik bij mijn betere teksten reken. Noem het de “creationisme sage”:

http://speelsmaarserieus.blogspot.com/2007/03/de-assymetrie-in-de-propagandastrijd.html
http://speelsmaarserieus.blogspot.com/2006/08/evolutietheorie-een-ethisch-probleem.html
http://speelsmaarserieus.blogspot.com/2006/12/socratische-dialoog-met-poedels.html
http://speelsmaarserieus.blogspot.com/2007/03/de-evolutionaire-atlas.html
http://speelsmaarserieus.blogspot.com/2007/06/de-weigering-te-weten.html
http://speelsmaarserieus.blogspot.com/2007/06/de-goddelijke-cirkel-redenering.html
http://speelsmaarserieus.blogspot.com/2007/07/het-ontstaan-van-de-lichtgevoelige-cel.html

Oh, het blijven natuurlijk de geschriften van een hobby-filosoof. Het is allemaal wel “serieus” bedoeld, maar om van de nood een deugd te maken eerder “speels” gebracht. En ik begrijp en erken dat het allemaal wel eens te lang, te omslachtig en te veel is om er veel carrière mee te maken. Laat me nu maar eens gewoon af en toe mijn eigen “best of” over een bepaald onderwerp opmaken, kwestie dat ik mijn eigen posts niet vergeet.

Grijns.

----------------------------------------------------
(1) http://speelsmaarserieus.blogspot.com/2007/09/alexander-die-van-de-grieken.html

Geen opmerkingen: