zaterdag 31 januari 2015

Nja, 't heeft nog lang geduurd...

Kijk toch eens aan, Romney doet niet mee aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016. Dat is dan midden in de periode waarin hij in alle "serieuze" commentariaten als de nummer één kandidaat stond vermeld. En dat is dan ook twee weken nadat ze van een alleen maar "speelse" commentator hadden kunnen vernemen:

"En ten derde is er Romney! De man die al twee keer een "loser" was zou het nog een derde keer willen proberen. Een bekende naam, dus, geen woorden aan vuil maken; ik geloof nooit dat die zelfs maar de nominatie binnen haalt."(1)

Ik weet het, ik weet het: wie leest nu zoiets? Maar toch denk ik dat ik het als een fraaie "1 - 0 voor Koen" ga beschouwen. Zo mooi als met Palin, vier jaar geleden, toen ik maand na maand breed grijzend de links kon opstapelen, met onder andere "de Democraten zijn bang van Palin", zo mooi zal het natuurlijk niet vaak meer worden: al die mensen waren natuurlijk al lang weer vergeten wat ze allemaal hadden uitgekraamd, resp. opgezogen, toen hier de triomferende "Exit Palin" post verscheen: maar het was toch maar gebeurd.

Eens kijken, Jeb Bush als nieuwe nummer één ziet er een stuk geloofwaardiger uit, maar ik kan me niet voorstellen dat die het haalt: die familienaam, man, toch... Zelfs de Amerikanen kunnen toch niet...?
Chris Christie lijkt me dan weer ondergewaardeerd, deze dagen. De man heeft die "raw power" waarmee we al eerder mensen president hebben zien worden. Natuurlijk, het klopt ook dat "zijn" schandaal - de affaire waarin het er op lijkt dat hij een enorm verkeersinfarct uitlokte om een weerspannige burgemeester te straffen - hem zwaar parten speelt in de publieke opinie. Maar ik denk dat de "raw power" zwaarder zal wegen dan de ballast: bij mij is hij nog bepaald niet afgeschreven.

"Afgeschreven", zoals in "een hoop andere namen die ik zie vermelden in zeer serieuze commentaren" (3). Laat me even heel duidelijk zijn, die laatste site neem ik wel degelijk heel serieus: en de man mag natuurlijk schrijven wie het goed doet in de "polls" van vandaag, zonder dat ik hem kwalijk neem dat Romney gisteren nog op kop stond. Maar de publieke opinie die nog Ben Carson Scott Walker, Ted Cruz, Mike Huckabee, Rand Paul en Rick Perry serieus neemt? Als je nu nog niet ziet dat het allemaal entertainment is, wanneer ga je het dan zien?

Maar één naam heb ik uit het lijstje geknipt dat ik net bedolven heb onder het hoongelach: Scott Walker. Daarvan schreef ik een paar weken geleden (1) dat ik niet wist waarom die daar tussen die kleine dwergen stond gepresenteerd, en daarvan vernemen we nu dat hij "al" midden in het pak staat. Nee, hij staat nog niet tussen de zwaargewichten zelf: dat zou, in dit stadium, nog veel te speels zijn. Maar als je 't mij vraagt: dat is wel een naam om serieus in de gaten te houden.

--------------------------------------------------
Update (de volgende dag): Kijk, hier is een screenshot van de site NBCnews (4):


Nota bene, "other luminaries", dus behalve Jeb Bush' familienaam die op (!) 99% (!) staat. Ik zou zeggen: zie je wat ik bedoel?

--------------------------------------------------
(1) http://speelsmaarserieus.blogspot.be/2015/01/acht-jaar-na-het-is-nog-te-vroeg-voor.html
(2) http://speelsmaarserieus.blogspot.be/2010/02/een-gedroomd-schot-op-doel.html
(3) http://politicalwire.com/2015/01/30/walker-surges-new-national-poll/
(4)  http://www.nbcnews.com/politics/first-read/romneys-not-so-subtle-parting-shot-jeb-bush-n296986

1 opmerking:

tonny zei

Chris Christie heeft de mazelen, of niet..