donderdag 5 juli 2012

Politiekers willen een belast- oeps, een "milieukost" heffen

De Standaard (1) schrijft dat Brussel van plan is iedereen die "teveel" parkeerplaatsen heeft daarop zal belast worden. Natuurlijk heeft het wel een andere naam, wat had je nu gedacht? Het gaat hier tenslotte maar om politiekers. En dus orakelt de minister "We gaan ze een milieukost laten betalen".

In ieder geval, mijn punt hier is dat het gebouw van de bank waar ik werk te weinig parkeerplaatsen heeft.Veel te weinig. En dat komt omdat politiekers hebben bepaald dat er slechts weinig parkeerplaatsen mochten gebouwd worden: dat heet "bouwvergunning". "We willen het gebruik van het openbaar vervoer ontmoedigen", orakelden de politiekers, die wel wéér niet zullen begrijpen waar ze toch altijd weer dat denigrerende "politiekers" te danken hebben. Je moet namelijk ook weten, diezelfde politiekers die het openbaar vervoer wilden aanmoedigen zagen niet de nood om iets te doen aan de lamentabele staat van dat openbaar vervoer. ("Er was eens een politieker en die was zo hypocriet dat de andere politiekers het merkten".)

Hoe dan ook, het gevolg is nu dat er bij ons in de bank een voortdurend gelobby is om toegang tot de parking. En dat een hoop pendelaars - met de belastingen op wiens inkomen de riante inkomsten van de politiekers betaald worden - nu ook nog een tijd moeten rondrijden om parkeerplaats te zoeken, en zo het aantal auto's in de spits vergroten, wat dan weer nog meer auto's veroorzaakt die allemaal ook hun uitlaatgassen de lucht inblazen.

En dat allemaal in naam van het milieu. En wie meer parkeerplaatsen wil, die betaalt een "milieukost". Wacht, ik heb een idee. We laten de stad Brussel en het soort oliedomme politiekers die dit soort stoten verzinnen een overeenkomstige "mileukost" betalen aan de slachtoffers, zijnde de pendelaars die nog steeds ook voor de toelagen van de politiekers opdraaien.

Wedden dat het idee (sic) van de "milieukost" ineens niet meer zo'n heel goed idee zal lijken?

-----------------------------------------------
(1) http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20120705_020

Geen opmerkingen: