zondag 2 maart 2014

Oekraine: vrees voor een volgend Obacle

Ik lees in de krant dat Obama krachtige taal heeft gesproken over de gebeurtenissen in Oekraine: "serious violation" en consoorten; het schijnt dat dat in diplomatieke kringen het niveau net onder "vechtend over straat rollen" is.

Alleen, als we onze goede vriend Vladimir een beetje kennen, dan gaat die zich daar nu eens vierkant niets van aantrekken. En verder denk ik niet dat Vladimir rusitg achterover zal zitten kijken hoe zijn achtertuin wordt omgespit door iemand die daar de verkeerde soort patatten wil in planten. Kortom, de Russische "adviseurs" (dat is alleen maar hoe de Amerikanen ze zouden noemen als het hun eigen troepen waren, hoor) zijn al in Oekraine, en ik denk niet dat het daarbij zal blijven.

En na al de krachtige taal die Obama heeft gesproken zal die met de staart tussen de poten terug moeten.

Vrees ik. Want natuurlijk weet ik niets komma niets over onderwerpen als internationale politiek, laat staan oorlog, maar ik denk niet dat de VS troepen zullen sturen, laat staan schieten. En dus zal Putin verklaren dat er "regime change" nodig is in Oekraine, en dat er geen 0.99% maar wel 1.01% kans is dat er Russische levens bedreigd zijn in Oekraine, en hoe zal Amerikaans dom rechts - dat alleen al hierdoor dom rechts is, maar dat hebben ze zelf nog altijd maar zeer ten dele door - ooit kunnen protesteren tegen het zoveelste voorbeeld van internationaal banditisme dat daarop zal volgen?

Nu, ik hoop dat ik het mis heb, hoor.

Geen opmerkingen: