woensdag 8 juli 2009

Het is de schuld van Obama! ("for future reference")

Vaak wanneer ik zie wat mensen zoal allemaal uitkramen denk ik dat er een tijd zal komen dat je niet meer gelooft dat ze het werkelijk gezegd hebben. Meestal krijg je daarin wel gelijk - maar omdat je meestal ook niet meer weet wie het gezegd heeft, of waar, of wanneer... geloof je het op de duur ook werkelijk niet meer.

En dus, in deze donkere blogtijden, waarin het alternatief toch maar is dat er helemaal niets verschijnt, even deze ter registratie. "Ter leeringhe ende vermaeck", of zoiets. Het is een commentaar op de site van LVB, alhier:

http://lvb.net/item/7639#84606


En we lezen, letterlijk, "for all the world to see", dubbel punt, open de aanhalingstekens:

"terwijl ondertussen elk treffelijk gedocumenteerd mens al doorheeft dat Obamba aan een rotvaart de VS-economie naar de vierkante kloten aan het helpen is. Werkloosheid staat daar nu op 9.5%. Dankzij zijn stimulus (hoehoehoe!!!) plan zou ze niet pieken boven de 8%."

Je moet je gewoon maar eens voorstellen: Als na acht jaar Obama het mondiaal prestige van de VS naar ongekende dieptepunten was gezakt, hun strijdkrachten moesten spartelen om niet weg te zinken in onnodige moerassen en er een financiële en economische crisis woedde die alleen nog discussies open laat over de vraag of het nu wel of niet erger is dan de Grote Depressie - wat was dan de uitleg van bepaalde mensen geweest? Niet zo moeilijk in te beelden, nietwaar? Maar als het na acht jaar Bush gebeurd is, en zes maanden na het aantreden van de nieuwe president blijkt dat de putten nog veel dieper zijn dan we destijds dachten - dan is het de schuld van de nieuwe president.

Maar wacht - ik was dit postje niet begonnen om nog eens zoals in de goede oude tijd alle registers van schampere opmerkingen open te trekken. Ik wou alleen maar een url registreren, met een idee van de inhoud. Want soms kan je niet beter doen dan de mensen gewoon zelf aan het woord laten, nietwaar?

Geen opmerkingen: