woensdag 29 juni 2011

Kleuter Thomas is vier jaar oud!

De zeer aandachtige waarnemer zal misschien zien dat de datum één dag fout zit: de verjaardag van de kleuter viel samen met een wolkbreuk boven Mechelen om te doen denken dat de zondvloed was uitgebroken. Maar het belangrijkste was: de bui liet lang genoeg op zich wachten om perfect de verjaardagspannenkoeken te laten passeren, gevolgd door het uitpakken van Het Groot Pak dat al verscheidene dagen geheimzinnig stond te knipogen.

Het pak bevatte een prachtige knikkerbaan, die weliswaar met wat hulp in mekaar moest gezet worden, en toen kon kleuter Thomas plechtig de eerste knikker laten rollen, gevolgd door vijf andere, en toen nog eens, en toen kleuter Sarah, en toen stootte peuter Simon het hele geval tegen de vlakte en wij kregen al een voorproefje van de waterige toestand die ons te wachten stond.

En toen gingen de ukkepukken hun bed in, en konden mama en papa hun krachten wijden aan ondergelopen kelders, ingestorte riolen en grondverzakkingen, en om 12.00 uur kon iedereen moe maar tevreden naar bed, en toen was peuter Simon wakker om 05.50 en wilde niet meer slapen...

Maar iets zegt me dat je dat deel van het verhaal hier al eerder hebt moeten lezen.

Maar hey, kleuter Thomas, mocht je dit zoveel jaar later in de toekomst ooit eens lezen, vergeet al dat gezeur en weet dat we je uit de grond van ons hart een daverende vierde verjaardag hebben toegewenst. Onze levensblije, goedlachse kleuter, die nu al zo flink kan praten en nu al heel veel handiger is dan zijn papa: dat er nog vele, vele mooie decennia mogen volgen.

Geen opmerkingen: