zaterdag 29 september 2012

Weer een vakbonder in de moderne wereld terecht gekomen!

De Standaard laat meneer de vakbondsman Digneffe aan het woord, die laat weten dat de treinreizigers, die hij weer eens gaat gijzelen, zelf de egoisten zijn (1). En meneer de vakbondsman is ontevreden! In het bijzonder verbaast meneer de vakbondsman zich over de vele haatmails die hij nu krijgt, en waarvan "hij ziek wordt". Waar is dat mail-adres, waar? Want ja, hij verwijdert ze wel weer allemaal, maar misschien, heel misschien, kunnen we ooit eens in deze zéér dikke koppen doen doordringen, bijvoorbeeld aan de hand van het aantal mails dat hij moet verwijderen, dat er nog veel meer mensen zijn die ergens ziek van worden? Van iets dat begint met een "V"... dan een "A"... dan een "K"... en dan nu misschien, bijvoorbeeld, een "B"...?

En het eindigt op -ONDEN.

Hoe dan, het is een knaller van een déjà vue. Want het is niet de eerste keer dat een vakbonder moet ontdekken dat hij in de 21ste eeuw leeft! Herinner je je nog meneer Kennes (2), die goed gewend aan de cocon van zijn geïsoleerde wereldje werkelijk dacht dat hij "genoeg volk achter zich had staan"? En die vervolgens ziedend van verongelijktheid moest ontdekken dat niet langer hij en hij alleen een stem en een microfoon had, maar nu moest meemaken dat al die mensen die van het internet een eigen stem hadden gekregen, zomaar dierven...

... tegen spreken!

Hijg!

De krantenkoppen waren te klein en de vakbondskoppen duizelen er nog van. In feite valt me op dat ik het nog altijd niet beter kan zeggen dan ik destijds gedaan heb, dus, hier gaan we:

"Ja, want nu is er ineens het internet, en er zijn blogs, en er is Twitter, en als meneer Kennes zijn toverspreuken die vroeger zo goed werkten uitspreekt, dan zit niet iedereen vol ontzag te luisteren, maar dan stijgt een hoongelach op om het te horen tot de andere kant van het zonnestelsel. "U spreekt niet voor ons, meneer Kennes, dat doen wij zelf wel".

Ja, meneer Kennes, democratie is mooi, maar in uw geval duidelijk alleen maar als u het bent die aan het woord komt. Vandaag, meneer Kennes, leeft u in een wereld waarin andere mensen ook aan het woord kunnen komen. U zal dus, wéér eens, al die pendelaars gijzelen? Ik verneem dat er wel kans bestaat dat uw knokploegen zullen verhinderen dat de echt werkende mens die na al die ellende toch op het werk aankomt ook nog binnen raakt? En u bent boos omdat die echt werkende mens dat maar de pueriele geweldopstoot vindt van iemand die zijn zin niet krijgt?

Wel, meneer Kennes, dan bent u maar eens boos. (...)
"

En dus is het nu tijd om meneer Digneffe in de moderne tijden te verwelkomen. Meneer Digneffe "wordt ziek" van al die haatmails. Meneer Digneffe wordt ziek van het feit dat al die mensen die hij, wéér eens, gaat gijzelen, durven protesteren.

Ik wens hem van harte een zeer langzaam herstel.

------------------------------------------
(1) http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20120929_00316307
(2) http://speelsmaarserieus.blogspot.be/2012/01/meneer-de-vakbondsman-is-boos.html

1 opmerking:

Lieven zei

http://www.acod-spoor.be/index.php?option=com_contact&task=view&contact_id=3&Itemid=3

Go for it :)