zaterdag 10 september 2011

Het gaat niet goed met Obama

Een goede manier om het uit te drukken is de evolutie van de Gallup daily Obama job approval poll (1). Iemand sprak van de "incredibly shrinking president", en wat kan een mens er in 's hemelsnaam aan toevoegen. Anderzijds, en zonder dat je me van "Obamania" kan verdenken, op één van mijn verwachtingen is hij briljant, honderd percent geslaagd.

Hij was, inderdaad, niet George Bush.

Maar wie niet, vanaf mijn eerste post over Obama, kon zien dat ik liever Hillary als president had gezien, die zal het wel nooit zien. Zelfs als je alleen maar vraagt dat hij niet George Bush is het ook niet verboden om toch nog een paar dingen meer te doen.

Ik lees dat zijn job erg moeilijk is - en ik kan er inkomen. Als onder Obama 10% van de afgang onder Bush was gebeurd, in termen van nationale en internationale politiek, van economie in het algemeen en financiën in het bijzonder, militair, moreel, en wie wat nog meer; het zonnestelsel was te klein geweest. Maar als je die afgang erft: OK, dat is waar, er zijn er die een beter vertrekpunt hadden.

George Bush (de nar, niet de vader), bijvoorbeeld.

Een andere verdediging vind ik daarentegen juist zeer flauw. "Jamaar, het komt door de extreme polarisatie". OK, ik geef toe, veel van de huidige tegenstanders van Obama getuigen van dezelfde opperste verdwazing die de Republiekeinen al sinds genoemde Bush in haar greep heeft. Maar betekent dat nu echt dat het erger en moeilijker en gepolariseerder is dan, pakweg, in de tijd van de Burgeroorlog? De Gouden Standaarddiscussies? De New Deal? De Vietnam oorlog?

Hoe dan ook, het is maar de opinie van een amateur, maar ik vind dat Obama een zwakke president is.

En toch denk ik nog altijd dat hij herkozen zal worden! Niet met de quasi-landslide, die alleen maar de record van Bush weerspiegelde, terwijl het nu over die van hemzelf zal gaan. Maar toch nog altijd omdat we een Republiekeinse partij aan het werk zien die druk bezig is zichzelf in zodanig onbenullige stukjes te verscheuren, dat de mensen zullen kiezen voor de levensvorm die er tenminste "sentient" uitziet.

Momenteel ziet het er naar uit dat de keuze voor de Republiekeinen zal gaan tussen Perry, de kandidaat van de Tea Party (wat kàn een mens er nog aan toevoegen) en een serieuze kandidaat Romney, die juist omdat hij een idee van Friedrich Hayek (2) heeft toegepast, intussen door de Tea Party zelf (politiek) is vermoord (3).

Alleen maar een opinie, hoor. En ik besef, de Amerikanen hebben in 2004 (!) toch ook Bush (!!) herkozen? Maar toch...

-----------------------------
(1) http://www.gallup.com/poll/politics.aspx
(2)
http://speelsmaarserieus.blogspot.com/2010/03/obamas-communistische-inspiratiebron.html
(3)
http://speelsmaarserieus.blogspot.com/2011/02/ik-zei-het-nog-de-prijs-van-dom-rechts.html

Geen opmerkingen: