maandag 28 februari 2011

Ik ZEI het nog! (de prijs van "dom rechts")

Het is duidelijk dat het Witte Huis op dit moment denkt dat Mitt Romney de gevaarlijkste Republikeinse presidentskandidaat is. Dat zien we aan de manier waarop Obama pas luidkeels de loftrompet heeft gestoken over de verdiensten van de gezondheidszorg wet die Romney als gouverneur van Massachusetts heeft ingevoerd:

http://www.politico.com/politico44/perm/0211/thanks_for_the_idea_7923802b-2642-4b9a-a9c2-03d958c0f9b0.html

Niet dat je een genie moest zijn om te weten dat dit onderwerp een probleem voor de Republikeinen zou worden: dat is nu juist wat heel het spectrum ons vertelt, tot en met Karl Rove (1). Het verbazingwekkende is wel dat het blijkbaar te moeilijk is voor al die grote geesten om in te zien: het heeft helemaal geen zin om te proberen dat het dan maar "een fout" was, of dat het juist allemaal heel verschillend was van wat Obama heeft gedaan, want dat is helemaal niet zo. En heel de wereld kan het met zijn eigen ogen zien.

Maar je zal het zien: ze zullen WEER niet naar mij luisteren! Natuurlijk is wat ze moeten zeggen iets als "Ja, wij hebben deze politiek - die tenslotte ongeveer letterlijk uit Friedrich Hayek komt (2) - in Massachusetts ingevoerd, en nu zien we dat Obama ons zo goed vindt dat hij ons dan maar gecopiëerd heeft." Gevolgd door de uiterst fraaie gelijkmaker "misschien vindt u het origineel wel beter dan de copie?", en nu kan de strijd ernstig beginnen, en wie weet heroveren de Republikeinen wel het Witte Huis met een serieuze president?

Maar kijk, ze moesten nu eenmaal loeien en gillen dat Obama een communistische spion is, en nu hebben ze zichzelf zo zwaar klem gezet dat ze wel niet meer zullen terug kunnen. Dus ik vrees dat de kandidatuur van Romney al opgeblazen is voor ze goed en wel begonnen zijn: dank u wel, dom rechts, flink werk.

Nu, er zullen ongetwijfeld genoeg andere serieuze Republikeinse potentiële presidenten zijn. Maar geef toe, ze hebben dat de laatste 10 - 12 jaar zo goed weten verborgen te houden dat een mens nog zou gaan twijfelen.

-----------------------------------
(1) http://speelsmaarserieus.blogspot.com/2011/01/kwestie-van-het-vooral-niet-te-vergeten.html
(2) http://speelsmaarserieus.blogspot.com/2010/03/obamas-communistische-inspiratiebron.html

Geen opmerkingen: