dinsdag 1 maart 2011

Twitter: 't zal wel niks voor mij geweest zijn...

Ik merk dat mijn interesse voor Twitter al heel snel begon te tanen, en na enkele dagen was het al van "ik moet nog eens gaan inloggen", en na nog een tijdje vergat ik het met dagen tegelijk. Ach, een mens (zoals ik, welteverstaan) voelt zich al snel schuldig omdat hij niet weet wat "facebook" en "ipad" en vele andere allemaal betekenen. Hoewel dat voor een stuk ook is omdat ik echt denk dat iedereen zich maar zit te concentreren op wat de nieuwste rage is, terwijl je zoveel interessantere dingen kan bestuderen: het ontstaan van het leven, de oorsprong van het universum, de filosofie van Speels maar Serieus, de betekenis van de Quantumfysica en zovele andere.

Maar toch, de twijfel blijft, en dus dacht ik, ik probeer eens met "Twitter" en we zien wel. Dus je kan niet zeggen dat ik een onwetende afgeslotene ben van het digitale leven, maar ik vind er niet veel aan. Misschien een andere keer, maar voorlopig haal ik heel het boeltje maar weer van dit blog af. Ik zet er toch niets meer op, en ik denk niet dat veel mensen mijn bijdragen zullen missen.

Nu, ik ben groot voorstander van al die experimenten en vormen van vooruitgang, absoluut. Maar ieder zijn smaak, nietwaar?

2 opmerkingen:

Jan Seurinck zei

Wel kijk, ik denk dat ik gedeeltelijk medeplichtig ben in het je naar twitter lokken. Ik vind het een fijn communicatiemiddel maar ik respecteer mensen die er op deze manier van kunnen zeggen: misschien is het niets voor mij en niet ineens wild om zich heen gaan trappen van 'het is voor niemand iets waard'.

Koen Robeys zei

Voel je *vooral* niet schuldig: de mensheid wordt gillend, spartelend en schoppend naar de toekomst gesleept door een kleine minderheid aan individuen: vaak door dit soort trial and error. Deze keer met mij in de rol van de error.

Kan je je trouwens voorstellen dat ik het blijf jammer vinden van de "nieuwsgroepen"? Maar goed, het gaat een andere richting uit, en af en toe blijft ook aan mij een innovatie plakken, en dan vind ik het toch ook allemaal heel opwindend.

En als Twitter nu ook zou helpen vermijden dat de ene Arabische dictator wordt afgewisseld door de volgende, dan zal ik de "eerste" zijn om daarover zijn om daar erg blij om te zijn.