maandag 30 september 2013

Heimwee naar de Deutschmark?

Heb jij dat ook al zo vaak gehoord; dat de Duitsers absoluut niet aan de euro zijn, en zeker met de crisis alleen maar meer heimwee naar de DEM hebben gekregen? Hier een grafiekje dat ik van een tweet van Edwin de Boeck pluk:Nu moet het eerst ook nog waar zijn, maar toch... Ik zit me echt al af te vragen, wie maakt ons toch al die tijd het tegendeel wijs, en waarom?

En ook komt mijn post over "Democratie met terugwerkende kracht" van dik drie jaar geleden (1) ineens weer in me op. Mijn idee was: elk jaar groeit een bepaald percentage van de bevolking van kind tot volwassene, en sinds 1999 hebben die nooit iets anders dan de euro gekend. En dat soort mensen zal je heel weinig heimwee zien hebben naar een munt die ze nooit gekend hebben. Ergo, ondanks alle grote weerstand vandaag zal ergens in de toekomst de balans toch gaan doorslaan... en met "terugwerkende kracht" zal de "ondemocratische beslissing" van destijds toch zijn wat de bevolking wil!

Ziet dat er nu niet als een flauw excuus uit? En begint dat nu met dat grafiekje van hierboven niet netjes uit te komen?

---------------------------------------
(1) http://speelsmaarserieus.blogspot.be/2010/02/democratie-met-terugwerkende-kracht.html

Geen opmerkingen: