vrijdag 28 maart 2008

Peuter Sarah is afgestudeerd!



Sinds een goede twee jaar is peuter Sarah een vaste klant van de kindercrèche Ukkepuk in Heffen (bij Mechelen). Ik moet zeggen dat we er altijd erg tevreden over geweest zijn. Mama Greet is een verschijning waar je in één oogopslag aan kan zien dat de ukkepukken er niet mee zullen moeten sollen. Maar tegelijk is mama Greet een verschijning die er mag zijn. Ze heeft stijl en présence, en ik heb echt het gevoel dat zoiets ook op de kleintjes afstraalt. En verder is het zaakje goed georganizeerd. Het zit allemaal strikt in elkaar, maar dat werkt naar twee kanten. Onze indruk is dat je er op kan rekenen dat gemaakte afspraken in orde komen, en als het allemaal een beetje overlegd wordt kan er uiteindelijk veel.
Sinds peuter Sarah bij de grotere peuters is komt ze voortdurend met allerlei kunstwerken naar huis. Pompoenfiguurtjes rond Halloween, heel veel Sinterklazen en kerstbomen in december, en tegenwoordig regent het hier hazen, klokken en eieren. Ook zien we geregeld dat er "oefeningen" in de tekeningen verwerkt zitten: alle kleuren zijn zo de revue gepasseerd. Mama Greet en Moeke Diane en de medewerksters - die allemaal heel goed van wanten weten - bereiden werkelijk de kleintjes voor op school!
Daarom waren we al één en ander gewoon toen vandaag peuter Sarah voor de laatste officiële dag naar den Ukkepuk ging. Oh, zeer tot onze opluchting zal mama Greet ook nog opvang voorzien na de school en tijdens de zomervakantie, maar toch: nu is de crèche een week dicht, en na die week gaat peuter Sarah voor het eerst naar school.
En zo werden wij, die al één en ander gewoon waren, bij het afhalen van baby Thomas en peuter Sarah, blij verrast te zien dat peuter Sarah was uitgerust met alle attributen van de afgestudeerde Oxford don. Zeer, zeer schattig. Speciaal voor de gelegenheid heb ik er voor geleerd hoe je foto's op blogger moet zetten...

Geen opmerkingen: