maandag 28 juni 2010

Peuter Thomas is niet langer een peuter!

Vandaag wordt peuter Thomas drie jaar. Je begrijpt dat de feestelijkheden zich gisteren in dat schitterende familiefeestweer hebben afgespeeld, maar vandaag trekt de versgebakken kleuter Thomas met een kroon op zijn hoofd en een mand vol koekjes naar school, alwaar hij zich een volle dag in het zonnetje kan laten zetten. En zo passeren wij weer één van die weemoedige mijlpalen van het leven, waarin het leven met al die vorderingen weliswaar iets gemakkelijker wordt, maar waarin er het besef is: ze zijn toch zo schattig als ze zo klein zijn.

Peuter Thomas had al een klein houten treinbaantje met enkele wagonnetjes, en zijn verjaardagscadeau bestond uit een hele set uitbreidingen met bruggen en wissels, met verlengstukken en bochten, en een tweede set locomotief en wagentjes. Voor zijn laatste dag zette peuter (het gebeurde immers nog gisteren, toen hij nog peuter was) Thomas zich aan het werk, en in feite heeft hij er al enorm veel aan geprutst en gedaan, en behalve om cadeautjes van andere familieleden in ontvangst te nemen en om vleesjes te eten keek hij nog nauwelijks op of om.

Ik kan nu al aankondigen dat de wereld zonet een vrolijke en opgewekte kleuter rijker is geworden, die graag loopt te zingen en prachtig met zijn armpjes zwaaiend de wereld met al zijn attracties verkent. Hij is geweldig gegroeid van zijn peuterklasje, die toenmalige peuter Thomas, en hoewel hij nog altijd moeilijk uit zijn woorden komt is er genoeg evolutie om ons geen zorgen te maken.

En dus wensen we de nieuwe kleuter Thomas van harte een gelukkige verjaardag, en dat er nog zeer, zeer vele verjaardagen mogen volgen. Kleuter Thomas, je was een ongelofelijke peuter, een peuter zoals we er iedereen één zouden toewensen, en we zijn ervan overtuigd dat je een even goedgemutste en actieve kleuter zal zijn als je zus. We zien het allemaal al helemaal zitten!

Geen opmerkingen: