maandag 7 juni 2010

De verkiezingen komen er aan...

Zomaar ineens valt me op: in feite hadden we vorig jaar ook al verkiezingen, en die waren er ook al voor een deel omdat "ze" er niet meer uit komen, en dus hebben "ze" weer de kiezer laten spreken, en er kwam wéér een herschikking die helemaal niets veranderde, hetgeen ze niet belette er een hele verkiezingsavond lang over te lopen kakelen, en...

Het is een jaar later en de verkiezingen komen er aan!

En staat iemand er wel eens bij stil dat het verhaal van de "vijf minuten politieke moed" en bijhorende verkiezing met de monsterscore intussen alweer drie jaar geleden is? Drie - jaar - geleden!

En het heeft er allemaal geen millimeter aan veranderd.

Ik vind dat dat toch wel een heel bijzonder licht werpt op al die smeekbedes om vooral niet "impulsief"; lees: op de NVA te stemmen. Hoe wereldvreemd moet je eigenlijk zijn om politieker te worden? Nu maken we mee dat dezelfde mensen, die al die tijd de gelegenheid hadden om er wel een millimeter aan te veranderen, omdat ze telkens weer in de nauwelijks veranderende coalitie (ik praat natuurlijk over de realiteit; niet over de zéééér spannende percentjes die er bij kwamen of af gingen) werden gekozen waar ze nu zo hard om lijken te smeken, zich afvragen waarom er wel eens een derde hond met het been zou kunnen gaan lopen.

Ik kan natuurlijk niet voor de anderen spreken, maar al die Letermes, Cortebeecks en andere gebuisde alfamannetjes die oproepen niet voor de NVA te stemmen, die roepen bij mij alleen maar een almaar krachtiger impuls op om juist wel op de NVA te stemmen. Als ze zelf zo hard roepen dat het niet zal blijven duren zoals ze het tot nu toe gedaan hebben, als wij alleen maar op Bart De Wever zouden stemmen; dan moeten wij toch al ongelofelijke oenen zijn op toch weer op de gebuisde alfamannetjes te stemmen?

Maar die mensen beseffen dat natuurlijk zelf niet. Ze leven in een heel artificieel wereldje, waarin niemand ze ooit zal vertellen dat ze zich keizertjes wanen maar dat ze helemaal geen kleren aanhebben. En dus wentelen ze zich in dat steeds maar zelf versterkende wereldbeeld, waarin ze hele pieten zijn, en het simpele feit dat ze iets orakelen wel zal volstaan opdat de mensen daar met veel eerbied zouden naar luisteren. En als ze binnenkort ontdekken dat ze hun zin niet krijgen, dan zal de verongelijktheid weer zeer groot zijn, en ze zullen weer geen begin van een idee hebben waarom ze niet gewoon mochten verder doen met hun bewind van pappen en nathouden.

Wel, van mij mogen ze allemaal weggeveegd worden. Ik zou zelf geen partij als de NVA gekozen hebben om met die eer aan de haal te gaan, maar ik ben al lang blij dat het het Vlaams Belang niet is. Het blijft een fatsoenlijk rechts, te weinig economie en teveel nationalisme, maar als niemand van die anderen ooit eens zegt dat de PS, weer eens, aan de macht zal gekozen worden, met een ideeëngoed dat ze niet moeten kunnen betalen omdat wij het wel zullen betalen (1), dan wens ik de NVA veel succes.

---------------------------------
(1) http://speelsmaarserieus.blogspot.com/2007/05/no-taxation-without-representation.html

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Dus, BDW is een 'geslaagd' alfamannetje?

root of an unfocus zei

De entropiewet slaat steeds op een toename van de entropie van het totale systeem (lees universum). Als je naar een subsysteem kijkt kan het lijken alsof de wet daar gevioleerd wordt maar iedere toename van orde in dit subsysteem (vb bouwen van een toren) gaat gepaard met een toename van entropie in de omringende systemen (vb. als geproduceerde warmte tijdens de arbeid).
De situatie vlak na de oerknal mag dan misschien extreem chaotisch en ongeordend lijken, er was destijds een grotere eenheid & eenvormigheid dan nu (zowel in termen van materie als krachten).

- Nothing is true,
everything is permitted -
Hassan Ibn Sabah