vrijdag 16 december 2011

Kameroen: voor wie me in mijn "mindere kant" aan het werk wil zien...

Af en toe maak je op het internet van die "verbale straatgevechten" mee. De typische ontsporingen van discussies in een volledig open forum, waarin de anonimiteit van het computerscherm maakt dat de simpelste omgangsvormen overboord gaan. En ik geef toe dat ik me daar vaak (vroeger, tenminste, intussen ruim zes jaar geleden) aan bezondigd heb! Het is één van die dingen waarvan ik denk "niet trots op, maar ik mag doodvallen als ik er beschaamd om ga zijn". Het is nu eenmaal wie of wat je bent...

En dus, creationisten, dom links, dom rechts, Eurabië en vele andere... De woedende discussies waarin je op die fora terechtkomt als je dingen zegt die iemand anders absoluut niet wil horen; ik heb een gevoel dat je het eens moet gedaan hebben om te beseffen dat het bestaat. En natuurlijk heb ik er vaak een grote geamuseerdheid bij gevoeld - maar soms ook frustratie, zoals recent, toen ik maar besloot af te druipen in een discussie met een creationist, als gevolg van wat ik een fraaie own goal door een andere deelnemer heb beschouwd: je kan echt niet alles "winnen".

Maar nu had ik eerder onschuldig op de nieuwsgroepen een link gelegd nar mijn jongste postje over Kameroen (1), en... ik had prijs! En omdat het project me nu eenmaal inhoudelijk een beetje aan het hart ligt, en omdat ik de tegenwoordig zeldzame verbale boksmatch niet kon laten... had mijn gesprekspartner ook prijs. Hier is de url:

https://groups.google.com/group/be.politics/browse_thread/thread/b0cd13a93dccf249?hl=nl#

(Misschien is het het gemakkelijkst als je nogal rechts bovenaan "opties" klikt, en dan eerder links bovenaan "weergave als structuur".)

Nu, ik geef toe dat het niet "mijn beste kant" is, hoor. Maar laten we proberen een zilveren rand aan een donkere wolk te ontwaren. Het komt zeer zelden voor dat iemand nu eens werkelijk niets, maar dan ook niets, heeft bij te dragen. Zelfs van de creationisten heb ik vaak veel geleerd. Als iemand van de nadenkende lezers (het voordeel van een weinig gelezen blog als dit: zonder stroopsmeerderij kan ik zeggen dat er nauwelijks andere zijn!) me kan vertellen wat ik hiervan moet proberen mee te nemen: altijd bereid over een beetje kritiek na te denken!

-----------------------------
(1) http://speelsmaarserieus.blogspot.com/2011/12/gunstige-tekenen-uit-kameroen.html

Geen opmerkingen: