dinsdag 20 december 2011

Reizigersprotest!

(Ineens schiet me te binnen dat ik al een paar keer heb gelezen dat de werkloosheid in Europa op een recordpeil staat, maar in Duitsland op het laagste niveau sinds 1994 of zoiets. Kan iemand eens aan de vakbonden vragen welke Duitse maatregelen ze in de strijd tegen de werkloosheid denken over te nemen? Meer staken? Hoe dan ook...)

Van de site http://www.reizigersprotest.be/

QUOTE

Beste spoorwegvakbonden,
Beste NMBS,
Beste werknemers van de NMBS,

Wij doen een dringende oproep aan u!

Aanstaande donderdag 22 december 2011 plannen jullie een grootscheepse stakingsactie van 24 uur. De methodiek van het staken is jullie niet vreemd. Meer nog, wij als reizigers worden zodanig frequent geplaagd door dat soort van acties, dat we er hoe langer hoe minder begrip voor kunnen opbrengen.

Jullie plooien je graag in de rol van slachtoffer, terwijl dergelijke stakingen geheel zonder respect verlopen voor die mensen, organisaties en bedrijven die jullie er in de eerste plaats mee treffen. De gelatenheid waarmee reizigers hierop reageren wordt in de journaals getoond in de marge van het forum dat jullie voor jezelf creëren. Omdat de reizigers onvoldoende georganiseerd zijn, kunnen wij niet dezelfde vuist maken, zoals jullie ze door een goed georganiseerde vakbond kunnen tonen.

Welnu, voor ons, reizigers, is het genoeg geweest. Dit is misschien het moment om ons wèl te groeperen. Om wel een keer met onze vuist bij jullie op tafel te slaan. Om te zeggen dat het recht waarvan jullie je (meer dan vaak genoeg) bedienen stilaan ervaren wordt als een onrecht ten aanzien van ons.

Jullie snelle actie waartoe jullie je verplicht voelen noopt ook ons tot snelle actie.

Wij vinden dat jullie als overheidsbedrijf voor openbaar vervoer een sociale verplichting na te komen hebben. Omdat jullie hieraan verzaken, is de enige mogelijkheid om ons hier tegen te verzetten niet langer te betalen. Als jullie doorgaan met de geplande staking op 22 december 2011, zullen wij van 23 december 2011 tot 31 december 2011 zelf ons ticketje drukken en aanbieden aan de conducteur wanneer we gecontroleerd worden. Dit als duidelijk teken van protest.

We hopen dat dit jullie alsnog van de staking doet afzien,
Een steeds groter wordende groep van reizigers

UNQUOTE

Op de site zelf kan je ook de petitie tekenen. Ik dank u.

1 opmerking:

Jonas zei

Kritiek uiten op de staking is nogal gemakkelijk ... voor hoog opgeleiden en al wie het zich kan permitteren, waartoe ik mezelf, voor alle duidelijkheid, ook reken.

Een zogenaamd generatieconflict maskeert een klassenconflict. Maar het woord klasse, dat mogen we natuurlijk niet uitspreken in onze gelijke kansen maatschappij.

Een mooie samenvatting of voorbeeld tot wat de democratie tegenwoordig herleid is:
http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2011/12/22/over-opstandigheid-en-democratie