zaterdag 12 oktober 2013

Ha! EINDELIJK nog eens een Eurabië alarm!

Op13 juni 2013 verscheen eindelijk nog eens een postje (1) op het internet over een onderwerp dat ik al een tijdje miste (2): binnenkort (nu ja, iets meer dan een generatie; in dit geval) is Europa Moslim! Hoewel, het gaat eigenlijk alleen over het UK, maar toch...

Het is allemaal een kwestie van geboortecijfers! Die maken dat er tegen 2050 een meerderheid aan Moslims zal zijn in het UK, en "This projection is based on reasonably good data". Velen, waaronder natuurlijk ikzelf, hebben nochtans al vaak beweerd dat de Moslim geboortecijfers zodanig sterk dalen dat Eurabië helemaal niet in de kaarten zit. Maar wij dolen:

"Not everyone agrees with these demographic figures. Population projection, some say, is not an exact science. Perhaps the Muslim birth rate will drop to European levels.

But this seems to be wishful thinking. For years it was believed that Muslims would enter what is known as “demographic transition”, with European Muslim birth rates falling to native European levels. But that demographic transition has not happened. In Britain, for example, the Pakistani and Bangladeshi communities continue to have significantly higher birth rates than the national average, even after more than 50 years in the country."

En dat zou maken dat alles wat ik ooit over het onderwerp heb geschreven, radicaal en grondig fout is! Nu kan dat natuurlijk ook wel, maar ik heb in het artikel nog niet veel anders gevonden om het ook nog te geloven, dan het feit dat hij dat beweert. Natuurlijk kan je altijd wel zeggen dat je "projections reasonably good" zijn, maar ik zie in feite geen enkele verwijzing naar redenen waarom hij dat beweert. En het feit is, al een hele tijd geleden heb ik veel verwijzingen gezien, en meegegeven, naar studies die juist wel bevestigen dat de Moslim geboortecijfers in Europa pijlsnel dalen. Bijvoorbeeld was er één uit 2007 (3), die dat voornamelijk schreef over de geboortecijfers over Moslims in Frankrijk. Het was wachten tot 2010 tot ik er één vond die hetzelfde schreef over de cijfers in Duitsland (4). En toen kwam dat fameuze PEW onderzoek uit 2011 (5) en het hele onderwerp leek wel uit de belangstelling weggebrand - opnieuw voetnoot (2).

Maar nu heeft iemand dus weer eens dezelfde kreten neergezet; tenminste, ik denk dat het alleen maar "kreten" zijn, want het ziet er nu eenmaal, weer eens, uit als niets anders dan "het steeds weer herhalen van dingen die al lang weerlegd zijn" - ook een standaard propagandatruc van creationisten in het evolutiedebat - zonder enig proberen op die weerleggingen in te gaan. Integendeel, hij beweert wel dat "there may be strong cultural reasons for higher Muslim birth rates" maar hij zegt helemaal niets over al die vele studies over de al die vele landen waar je juist het omgekeerde ziet.

Niet van wakker liggen, zeker?

------------------------------------------
(1) http://www.thecommentator.com/article/3770/the_islamic_future_of_britain
(2) http://speelsmaarserieus.blogspot.be/2011/12/ik-mis-het-eurabie-onderwerp.html
EN http://speelsmaarserieus.blogspot.be/2013/01/ik-mis-dus-echt-dat-eurabie-onderwerp.html
(3) http://speelsmaarserieus.blogspot.be/2007/08/eurabi-de-cijfers-kloppen-niet.html
(4) http://speelsmaarserieus.blogspot.be/2010/10/over-de-vruchtbaarheid-van-immigranten.html
(5) http://speelsmaarserieus.blogspot.be/2011/01/moslim-populatie-verdubbelt-in-twintig.html

Geen opmerkingen: