donderdag 17 oktober 2013

Volgens mij denkt Obama dat hij dit gewonnen heeft.

Denk vooral niet dat ik me inbeeld dat ik er iets van begrijp; dit was gewoon iets op het niveau van "als ik ze bezig zie, dan denk ik...". Géén verband met de realiteit, géén enkel spoor van enige logica, géén kennis van enige feiten. Gewoon, de show.

En die show vertelde me, twee weken geleden (1), dat Obama, de president die er zo vaak zo flauw bijliep, ineens zeker van zijn stuk overkwam, alsof hij zich al iets van de uiteindelijke afloop kon voorstellen. Vanzelfsprekend kan dat allemaal een dikke illusie van me zijn: wat weet ik er nu in godsnaam van? Alleen, zoals ik het verwachtte, zo is het ook gegaan. Nogal logisch dat je jezelf dan maar voor het gemak gelijk geeft, toch?

En zelfs de Republikeinen hebben het nu door! Je weet wel, die kerels die de laatste dagen werkelijk het internet vol zetten met klachten over hoeveel pogingen om te onderhandelen Obama had afgewezen. Vijf maal per dag naar het oosten buigen, of we knallen twee vliegtuigen tegen torens! Nee? De Sharia invoeren, dan? Ook niet? Maar straks zijn we nog verplicht om die twee vliegtuigen tegen torens te knallen! Zoveel inflexibiliteit! En tenslotte druipen ze af. Boehoehoehoehoe, moeder, moeder, zie toch hoe Obama weigert te onderhandelen.

En zo gaat het nu al jaren lang. En dan zetten ze zichzelf klem dat het geen naam heeft, en vervolgens zijn ze verbaasd, echt waar, ik heb het geklaag met mijn eigen ogen zien staan, dat Obama geen zin had om ze terug uit de puree te halen.

--------------------------------------
(1) http://speelsmaarserieus.blogspot.be/2013/10/volgens-mij-denkt-obama-dat-hij-dit.html

2 opmerkingen:

Lieven zei

Wat mij nog het meest verbaast is dat hopen commentatoren denken dat er in januari een sequel volgt. Nu geef ik grif toe dat de huidige generatie Republikeinen nogal hardleers lijken maar hoe kunnen ze zich in godsnaam voorstellen dat een tweede poging beter gaat gaan?

Koen Robeys zei

Ik heb het me ook afgevraagd. Volgens mij komt er geen sequel. Maar ik geef ook toe, met dit soort zelden gezien stel dw-

Oeps.

Ik bedoel: ze "lijken" nu eenmaal "nogal hardleers".

(Jou is dat zeker nooit overkomen, zo van die slaande internetruzies, tot het punt dat de mensen er jaren later nog over lopen te mokken?)