woensdag 4 december 2013

NATUURLIJK is het de schuld van het kapitalisme

Vandaag staat het zoveelste verhaal over Electrawinds in de krant (1); het zoveelste verhaal ook dat ik te weerzinwekkend vind om het echt te volgen. Dus ik zal alvast niet door de dreigementen van Vandelanotte geviseerd kunnen  worden: hoe zou ik zelfs maar kunnen beweren dat de socialisten weer eens in een soortgelijke boel betrokken zijn, aangezien ik daar niet eens iets van weet? Neeneenee, haastig overschakelen naar de zedenpreek over de banken waar die socialisten zo goed in zijn: hallo, Johan, hallo? Hallo? Wat hebben wij bankiers ook weer precies verkeerd gedaan, Johan? Hallo?

Hallo?

Nee, waar ik het over heb is dit soort dingen die in het artikel staan:Natuurlijk is het de schuld van de banken! Natuurlijk is het de schuld van het kapitalisme! Natuurlijk moeten we alle dagen in de krant komen vertellen dat de banken "nog altijd hun les niet geleerd hebben"! Natuurlijk is het heel normaal dat we nu al zeven jaar alle dagen in de kranten zien staan dat er aan beleggingen risico's verbonden zijn, en dat we dus onze pensioenspaarpot in een bedrijf stoppen, niet omdat we weten hoe het werkt en wat het doet, maar omdat er "gevestigde waarden" (hou - me - vast - zeg) als Vandelanotte in zitten.

't Is dat je de hele bende niet met een enorme sjot onder hun achterste de straat op kan schoppen, hé...

------------------------------
(1) http://www.standaard.be/cnt/dmf20131203_043

1 opmerking:

Lieven zei

Het opvolginterview is nog grappiger.

"Wat ons aantrok, was het dividend van 6 procent. Op een spaarrekening krijg je veel minder."

En dan

Neemt u hen iets kwalijk?

‘Ik ben realistisch genoeg om te weten dat je als belegger risico loopt. Maar ik wist niet dat het risico zo groot was. Als je investeert in iets dat na drie jaar bijna failliet is, lijkt het op risicokapitaal. En daar zou dan een hogere vergoeding tegenover moeten staan.’

Blijkbaar heeft die man zelfs enige noties van beleggen maar is dan toch blind als het op de praktijk aankomt.