maandag 11 augustus 2008

Georgië

Zoals je van een fatsoenlijke nieuwsdienst kan verwachten rapporteert Reuters ijverig over de lokale (zo hopen we vurig) oorlog tussen Georgië en Rusland.

Daar lezen we dat de oorlog al een vluchtelingenstroom op gang brengt. Enneeeh…

Het ziet er naar uit dat de vluchtelingen vluchten richting… Rusland!

Ik weet er echt niks, niks, niks van. Maar als dat waar is… Zoals een collega van me kurkdroog opmerkte: dat zegt iets over de verhalen over de agressieve Russen en de veroordelingen die het momenteel van alle kanten regent: of zien we dat nu zo verkeerd?

1 opmerking:

Kri.st zei

De inwoners van Zuid Ossetië zijn Russisch gezind, hebben Russische paspoorten en worden door Rusland als Russische staatsburgers beschouwd. Geen wonder dat ze in Rusland gaan schuilen tot het slechte weer overgewaaid is.
Meer zit daar eigenlijk niet achter.
De centrale vraag is niet zozeer wie er hier het brutaalst is (Russen hebben overigens hier hun reputatie niet mee, zie Tsjetjenië) maar of we ondanks de taktische blunder die de Geörgische president begaan heeft dat land toch blijven steunen in zijn streven niet weerom in Groot Rusland ingelijfd te worden.

En tenslotte: Reuters is al lang niet meer zo fatsoenlijk als het ooit was. Denk maar aan de gemanipuleerde foto's die het in de wereld zond ten tijde van de laatste oorlog in Zuid Libanon.
Reuters gebruikt grotendeels lokale bronnen, en die zijn niet altijd neutraal.