dinsdag 16 november 2010

Gewoon ter registratie

Je kan je misschien wel inbeelden dat de publicatie van Het Boek van Bush (de nar; niet de vader), me niet erg ongelofelijk belangrijk heeft geleken, enkele dagen geleden. Maar ineens breekt er in een draad op het blog van LVB weer een subdraad over de Irakoorlog (1) uit: en wéér zie je het ongelofelijk gespartel dat we al zeven jaar te zien krijgen. "Jaja, er waren wel degelijk WMD's want..." (vul maar iets in, om het even wat is goed).

Nu, LVB zelf merkt op dat er géén WMD's waren, toch niet op het tijdstip dat ze hadden kunnen dienen als reden om een oorlog (!) te beginnen. Maar het gaat er om dat mensen, tot de dag van vandaag, blijven spartelen over WMD's. Tot de dag van vandaag proberen ze zichzelf een schijn van geloofwaardigheid te geven met een "ik had toch gelijk".

Terwijl de enige manier om die geloofwaardigheid te herstellen er in bestaat te antwoorden op de dubbele vraag:

Wanneer had je door wat een verdwaasd idee de Irakoorlog was?
Wanneer heb je dat openlijk (url?) gezegd?

Maar goed. Heel deze post dient alleen maar ter registratie: het valt me meer en meer op hoe tevreden ik ben doorheen dit blog allerlei "onthullingen" over Irakoorlog te hebben geregistreerd, en dus nu lijkt me ook een goed moment. November 2010, dus, was het moment waarop Bush zijn memoires publiceerde, en waarop ook Bush toegaf en erkende: er waren géén WMD's in de aanloop naar de Irak-oorlog (2).

Dus wie het tot nu toe niet wist zal het misschien stilaan alsnog gaan weten: als mensen iets willen geloven, dan zullen ze het geloven. Pink op de naad.

---------------------------------
(1) http://lvb.net/item/8775
(2) http://www.bbc.co.uk/news/world-11680239

Geen opmerkingen: