donderdag 26 januari 2012

Meneer de vakbondsman is boos

Meneer Kennes van de vakbond is boos (1). Ze gaan, wéér eens, de onschuldige werkende mensen gijzelen - die tenslotte voor een deel gaan werken om de uitkeringen van zijn soort mensen te betalen - en als daar kritiek op komt kan hij zich, wéér eens, niet voorstellen waaraan hij zoveel onrecht te danken heeft. En meneer Kennes roept de "democratie" in! Hij vindt dat hij genoeg volk achter zich heeft staan en dus kan hij geweld tegen ons, de echt werkende mensen gebruiken!

Maar oeps! Er is iets veranderd! Want vroeger, meneer Kennes, toen konden figuurtjes zoals u inderdaad armzwaaiend en vastberaden kijkend op tv hun lege slogans ("democratie"! "solidariteit"!) komen uitkramen, en wij, de echt werkende mensen moesten de volgende dag weer knarsetandend de grillen van van jouw soort mensen ondergaan. En nu...

Zomaar opeens hebben al die mensen zelf een stem!

Ja, want nu is er ineens het internet, en er zijn blogs, en er is Twitter, en als meneer Kennes zijn toverspreuken die vroeger zo goed werkten uitspreekt, dan zit niet iedereen vol ontzag te luisteren, maar dan stijgt een hoongelach op om het te horen tot de andere kant van het zonnestelsel. "U spreekt niet voor ons, meneer Kennes, dat doen wij zelf wel".

Ja, meneer Kennes, democratie is mooi, maar in uw geval duidelijk alleen maar als u het bent die aan het woord komt. Vandaag, meneer Kennes, leeft u in een wereld waarin andere mensen ook aan het woord kunnen komen. U zal dus, wéér eens, al die pendelaars gijzelen? Ik verneem dat er wel kans bestaat dat uw knokploegen zullen verhinderen dat de echt werkende mens die na al die ellende toch op het werk aankomt ook nog binnen raakt? En u bent boos omdat die echt werkende mens dat maar de pueriele geweldopstoot vindt van iemand die zijn zin niet krijgt?

Wel, meneer Kennes, dan bent u maar eens boos. Ik van mijn kant zal ophouden met zeggen dat ik u maar een ordinaire geweldpleger vind, als u ophoudt met echt werkende mensen gijzelen. En tot het zo ver is zal het op het internet staan, op blogs, en op Twitter, en op al die andere kapitalistische samenzweringen waar uw soort "democratie" zo onder te lijden heeft.

------------------------------------
(1) http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20120126_073

Geen opmerkingen: