woensdag 8 september 2010

De teller sloeg tilt

Zoals je wel weet staat er ergens op het internet een teller die het aantal bezoekers van dit blog registreert, en die toont al enkele jaren dat er elke dag minstens een (kleine) 50 hits zijn, en uiterst zelden meer dan 100. Naar alle maatstaven een "dood" blog, dus; maar goed dat ik het grotendeels doe om gebeurtenissen te registreren of gedachten te formuleren. En de hoop is nooit helemaal weg dat er ooit zelfs geregelde gedachtenuitwisselingen zullen plaatsvinden, zoals er nu heel af en toe gebeuren, en waarvan ik er een paar razend interessant vond. Maar in ieder geval onderga ik sportief het oordeel van "de markt"...

Maar enkele dagen geleden leek de teller wel tilt te slaan. De ene bezoeker na de andere rolde binnen (tenminste, naar de maatstaven van dit blog...) en het duurde even maar toen zag ik dat ze allemaal van dezelfde plaats afkomstig waren en wat bleek...

Iemand had op het internet iets positiefs geschreven over Speels maar Serieus!

Dat alleen al is een zodanig zeldzame gebeurtenis dat het vermelding verdient. En natuurlijk geef ik ook de url mee van de plaats waar het verschijnsel zich heeft voorgedaan:

http://www.janseurinck.com/geeky/12-vlaamse-blogs-die-ik-zelf-zou-willen-schrijven

Licht geamuseerd zie ik dat het "te veel, te moeilijk, te lang en te luid" ook hier weer niet veraf is, en de schrijver zegt ook wel dat hij er ook lang niet toe komt het allemaal te lezen, maar toch: hij zegt dat het meer zou gelezen moeten worden, en daarmee, vind ik, heeft hij iets heel verstandigs gezegd!

Maar alle gekheid op een stokje. Jan Seurinck is blijkbaar iemand die veel lezers heeft, want gedurende enkele dagen stroomden de hits hier binnen. Gaan jullie nu ook eens allemaal bij hem kijken - dan ziet hij misschien ook een verschil en kan ik hem bij deze bedanken voor de vriendelijke commentaar. Sindsdien volg ik al enkele dagen zijn blog en het lijkt me, momenteel, dat ik dat zal blijven doen. Het is een blog met een zekere inhoud, en er is nu ook nog een baby geboren. We wensen baby Juul nu al het allerbeste toe, we hopen geregeld van zijn vorderingen op de hoogte te worden gehouden, en wie wat raad van een ervaren papa nodig heeft kan met de recent toegevoegde "tags" gemakkelijk de weg vinden.

Overigens kom ik nog altijd niet aan meer dan 100 hits per dag. Maar tegenwoordig zakt het tenminste niet meer naar de buurt van de 50. We zijn blij met kleine verbeteringen...

4 opmerkingen:

Jan Seurinck zei

Graag gedaan ;-)

Dieter Verhofstadt zei

Lees Yaro Starak.

50 bezoekers per dag is niet dood, maar ook niet springlevend. De kwestie is: stijgt het, en hoe? Interesseert het je om het te doen stijgen? Mocht het je interesseren, hier alvast gratis advies:

1) Je blog heeft geen focus.
2) Je blog is louter (lange) tekst.
3) Je "market" je blog niet, behalve in dit artikel en vroeger af en toe op lvb.

Maar er is niks met een lijvig tekstueel online kriskras dagboek waarvoor amper reclame gemaakt wordt en dat bijgevolg amper wordt gelezen.

O, en bezoek ook even http://blog.stanzamuziek.be dat na drie maanden 40 bezoekers per dag heeft.

Dieter Verhofstadt zei

"niks mis"

Koen Robeys zei

Oh, het blog is bekend genoeg. "Marketing" heeft vaak genoeg geïrriteerde reacties opgeleverd, en intussen is wel duidelijk, "het groeit niet", maar niet omdat niemand het weet liggen. Het is gewoon zoals je zegt, en de welwillende commentator ook: te veel tekst, te lang, te moeilijk.

Met dat zeer goed in het achterhoofd: "ben ik geïnteresseerd om meer lezer te krijgen: neen. Niet dat ik ze zou tegenhouden. Maar wat mij interesseert aan bloggen heeft als resultaat veel tekst, meestal een poging om iets inhoudelijks te brengen, en het kan over veel onderwerpen gaan.

Dat is waar ik het voor doe. Ik doe het niet om veel lezers te hebben. Iets heel anders is: ik zou (vanzelfsprekend) heel grààg veel lezers hebben, maar niet als ik daarvoor quasi one-liners moet gaan produceren of andere toegevingen moet doen aan wat ik als "mezelf" beschouw.

In feite vind ik dat ik het nogal redelijk goed uithoud, daar in de intellectuele woestijn :-)

Ik wil je wel bedanken voor je belangstelling. Bedankt.