donderdag 23 september 2010

Nachtelijke escapades

Disclaimer: de volgende tijdsaanduidingen kunnen op de schaal van de minuten niet helemaal nauwkeurig zijn.

03.00 uur. Kleuter Sarah wordt wakker met een nachtmerrie: "en toen viel Thomasje van heel hoog naar beneden (...)" (of zoiets; de affaire werd afgehandeld door mama).

03.30 uur. Peuter Simon zet een sirene op. Het baaske heeft een uitstekende eetlust, en hoewel het verbetert de laatste tijd drinkt hij nog geregeld 's nachts een hele extra fles leeg. Papa staat op, maakt een hele fles melk. Peuter Simon drinkt het flesje helemaal leeg.

04.00 uur. Peuter Simon zet een sirene op. Papa gaat kijken en stelt vast dat peuter Simon zijn tutje kwijt is. Na enig zoeken in het donker vindt papa het tutje terug, onder het bed, bij het voeteneinde.

04.30 uur. Het geluid van een zich aarzelend openende deur combineert zich met het geluid van trippelende voetjes. Ineens verspreidt zich een groot lichtschijnsel door heen de verdieping. Ah, kleuter Thomas heeft zich naar de badkamer begeven, het manneke wordt flinker en flinker. Papa gaat ook naar de badkamer om een beetje assistentie te verlenen aan de oogjeknipperende kleuter.

04.50. Peuter Simon zet een sirene op. Papa gaat kijken en stelt vast dat peuter Simon zijn tutje kwijt is. Na enig zoeken in het donker vindt papa het tutje terug, ergens, weet niet meer waar.

Straks zullen de collega's iets zeggen als "ha, goedemorgen Koen, goed geslapen?". En dan zal ik antwoorden, "goed, dank u, en met u?".

Hopelijk had de lezer zich bij deze titel niet teveel een heel sappige post voorgesteld?

Geen opmerkingen: