maandag 22 december 2008

Onze VZW: Extra Editie!

Onze VZW die actief is in Kameroen - meest recente bericht in voetnoot (1), en voor de rest, zie de "tag" "onze vzw" hier onderaan - heeft bij wijze van kerstwens een extra editie gepubliceerd. Hier is de url:

http://www.ape-assistance.net/uploads_doc/Nieuwsbrief%20december%2008%20NL.pdf

Sinds de vorige keer, enkele weken geleden, staat er niet veel nieuws in over de vorderingen van de bijen: wat zou je nu willen, nietwaar? Er is anders wel het kort berichtje dat "ons schooltje" waarover we al een tijdje dromen er nu werkelijk staat, en dat er al gewerkt wordt om het goede voorbeeld naar andere dorpen over te brengen. Ik weet natuurlijk ook dat er al veel schooltjes in ontwikkelingslanden als kippenhok zijn geëindigd, maar laat ons proberen.

We hebben het naar beste neo-liberale tradities opgevat; wij betalen alleen maar bovenop bijdragen die de lokale ouders eerst zelf ophoesten. Alleen kosten die mensen zelf willen maken tonen dat we proberen te beantwoorden aan een reële behoefte.Het zijn juist de schooltjes die niet gevraagd worden door lokale ouders maar wel door bureacraten in een chique hotel die er heus niet zelf hun kinderen zullen heensturen, die eindigen als kippenhok. Tenminste, dat hoop ik. Ik heb al één keer, op een vergadering, "wreed van mijn oren gemaakt" (hey, mijn clubgenoten zullen wel willen getuigen dat ik in werkelijkheid een braaf manneke ben, hoor) toen bleek dat iets naar "de rijke blanke zal daar wel voor betalen" evolueerde, en ik dacht echt niet dat ik alleen stond.

Maar goed, we zullen het moeten afwachten. Het nieuws over onze projecten, de school en de bijen, is dus zoals je kan verwachten niet zeer uitgebreid na die zeer recente vorige bijdrage, maar er is nog iets heel nieuws! Onze mede-oprichter van die tijd, Jef Dupain, heeft al een tijd hogere regionen in dit soort werk opgericht, en waar ik niet in een positie ben om daar veel over te zeggen - gewoon, simpele onwetendheid, hoor - blijkt dat hij opnieuw werkt aan een centrum voor onderzoek naar bonobo's in Kongo! Ze blijken ook een blog te hebben, en zou je geloven dat ik een tikje ontroerd ben daar ook een url van mee te kunnen geven:

http://awf.org/blog/category/wildlife/bonobos/

Kijk, en dat alleen lijkt me nu inderdaad wel een "extra editie" waard.

--------------------------------------
(ontevreden update: en wat zou er nu (gvd) de reden van kunnen zijn dat die (gvd'se) url's niet als url verschijnen? Weer iets met het groot virus alarm?)

-------------------------------------
(1) http://speelsmaarserieus.blogspot.com/2008/12/oogsttijd-in-kameroen.html

Geen opmerkingen: