donderdag 14 oktober 2010

De Aartsbisschop spreekt!

En we vernemen dat "Aids een rechtvaardigheid" is! En een "logisch gevolg van de manier waarop mensen met liefde omgaan"! Uitroepteken!

Tja. Misschien, als je beseft dat "griep een logisch gevolg is van de manier waarop mensen met elkaar omgaan": in de winter zitten we vaker binnen bij elkaar, en dat is de manier waarop bacterieën van de één op de ander worden overgedragen. Maar de poelen van inktzwarte geestelijke verduistering die je nodig hebt om er ergens een "rechtvaardigheid" in te zien...

Ach, ik lees dat de verontwaardiging groot is. Maar in feite zouden we beter met een zekere deernis, een zekere berusting, kennis nemen van het wereldbeeld dat mensen, volwassen mensen, tot de dag van vandaag aanhangen, en zelfs proberen uit te dragen. God heeft de mens geschapen (evolutie...???) naar zijn beeld (1), en daar hoort een heel precieze gebruiksaanwijzing bij. Seks, dat is eigenlijk slecht, heel slecht. In een evolutionair wereldbeeld is het een lichaamsfunctie, zoals eten of ademen, maar evolutie is zelf ook slecht. Geen idee van "natuurlijke selectie", een erg verwrongen conceptie van alles wat met seksualiteit te maken heeft, homoseksualiteit is vanzelfsprekend nog eens vele, vele graden "slecht"er... (2) En dat alles nog eens overgoten met een sausje van alwetendheid en onfeilbaarheid...

Je ziet wat er van komt. Ik denk niet dat hij nog veel zal bijleren.

Maar alleen zo kan je in Aids een "rechtvaardigheid" zien. Er is iets heel erg "slechts" gebeurd, en dus is het niet alleen, zoals bij griep, een "logisch gevolg", maar bovendien een "rechtvaardigheid". Er moet gestraft worden! Hel en verdoemenis zouden beter staan, maar daar geloven ze stilaan zelf niet meer in.

Hoewel. Een mens zou gaan twijfelen...

Maar waarom "verontwaardiging"? Kunnen we er niet gewoon mee volstaan schouderophalend te bedenken dat geen kat er nog in gelooft?

----------------------------------
(1) vergelijk met http://speelsmaarserieus.blogspot.com/2006/05/wie-stamt-af-van-de-aap.html
(2) vergelijk met http://speelsmaarserieus.blogspot.com/2006/12/de-evolutionaire-calculus.html
OFhttp://speelsmaarserieus.blogspot.com/2010/01/vragen-bij-homoseksualiteit.html

Geen opmerkingen: