dinsdag 21 maart 2006

Bratislava

Als je het bij elkaar optelt is het echt wat hectisch: Brussel, Praag, Bratislava, Wenen, Brussel, met twee overnachtingen. Vandaag dus in Bratislava. Een provinciestadje dat nogal onverwacht een heuse hoofdstad is geworden. Maar toch wel aangenaam om eens door te wandelen: de Donau stroomt hier, op het eerste zicht iets minder breed dan de Schelde in Antwerpen. Verder een heel aangenaam stadscentrum, niet de barokke toestanden van Praag, maar ook niet de commerciele drukte.

Bij dit soort dingen heb je doorgaans niet veel tijd. Ook de avonden raken snel opgevuld; je moet echt bewust peuteren om even op het internet te raken. Bij deze, dus. En natuurlijk krijg je een soort hotels te zien dat je anders nooit te zien krijgt - ook niet als je bewust wat spaargeld investeert om je vakantie er luxueus te laten uitzien. Tenminste, ikzelf kom dan nog altijd in heel anders uitziende hotels terecht.

En hiermee is de inspiratie ongeveer op. Op "zakenreis" kom je blijkbaar minder gemakkelijk toe aan "dingen die iedereen zou moeten weten"...

Geen opmerkingen: