maandag 26 november 2007

Onzen Thomas raakt er niet bovenop

Gisteravond, na de "update" bij de vorige post (1) daarover, werd het toch een beetje paniek. Zaterdag had hij duidelijk te weinig melk op. Normaal drinkt hij 5 flessen van 210 ml, en dat is niet slecht voor zo'n prutske van nog geen vijf maanden. Baby Sarah kwam destijds van geen kanten aan dat soort cijfers.

Maar zaterdag ging het van kwaad naar erger: overgeven en/of niet willen, maar alles wel extreem goed gehumeurd. We gaven hem dan ook water aangelengd met mineralen, en toen we het optelden had hij toch 600 ml vocht binnen. Te weinig, maar niets dramatisch.

Gisteren, zondag, ging het nog moeizamer, maar zoals ik al schreef, toen hij een portie water kreeg zoog hij het op als een spons, en dus maakten we ons niet teveel zorgen. Alleen, rond 23.00 uur wilde hij alweer absoluut geen melk. Water, dan maar, en hij slokt het binnen... en...

KLOTS!!!

De hele fles kwam er terug uit. En toen zal ik wat in zak en as, want hij heeft ook wat diarree, en we weten allemaal dat zo'n kleine babietjes wel eens te lijden krijgen van uitdroging. Maar wat kan een mens doen, op zondagavond om 23.00 uur? En laten we wel zijn, als het je tweede is paniekeer je al iets minder vlug dan bij je eerste.

Deze nacht, om 03.30 uur: wheieieieieieieieieiei!!! Ook niks van zijn gewoonte. Een portie water geprobeerd, dan maar, en met een bang hartje afwachten... Burps! Een boerke! En niks overgegeven! 70 milliliter, niets om over naar huis te schrijven, maar enfin, hij heeft het binnen. En deze ochtend om 06.30 nog eens 120 ml verdunde melk. Een spannend moment, maar hij hield het weer binnen.

Het geval voorgelegd aan de crèche, en daar mocht hij naartoe. Alles schijnt heel redelijk verlopen te zijn, en nu pas heeft hij weer een fles van 150 op. Daarvan kwam een flinke gulp terug, maar ik weet zeker dat hij veel meer binnen heeft gehouden dan er terug uitkwam.

Alles bij elkaar is hij nu al vier dagen duidelijk niet in de haak. Hij verliest er geen moment zijn goed humeur bij, maar stilaan begint het wat te knagen. Slaapgebrek, baby ziek, het is allemaal niet zo bevorderlijk voor de gemoedsrust. Gelukkig marcheert peuter Sarah, haar armen vol beertjes, het huis af als haar gewone zonnige zelf. Ze zingt herkenbare sinterklaasliedjes en kan enkele simpele versjes opzeggen. En ze vertelt stukjes van de verhaaltjes die we haar voorlezen bij het slapen verder aan haar knuffels. "Pantertje loopt weg, eh, Boemba". Sommige dingen zijn niet in woorden uit te drukken.

----------------------------------
(1) http://speelsmaarserieus.blogspot.com/2007/11/een-lachbaby.html

1 opmerking:

Anoniem zei

Toch geen reflux Koen? Mijn dochter heeft er met de jongste, 3 maand oud, ook problemen mee gehad. Slecht slapen, veel voedingen moeten geven, de melk teruggeven...
Ze is dan begonnen met af te kolven en de melk te verdikken. Terug een tevreden ventje met nieuwsgierige blik en een lachje als het hem bevalt.
Reflux is naar het schijnt een typisch probleem voor jongetjes. Ik vertel het je maar zodat je weet dat je niet alleen bent met zo'n probleem, mocht je dat al troosten.
Groetjes,
Benny