vrijdag 18 juli 2008

Baby Thomas staat op zijn voetjes!

Zoals alle babies van één jaar is baby Thomas zeer nieuwsgierig. Hij kruifelt rond door heel het huis en alles wat niet te zwaar is, los zit of open kan krijgt een grondige beurt. Wanneer papa even verstrooid is gebeurt het al eens dat hij zich plots realiseert: hé, het is verdacht rustig? Peuter Sarah zit met het puntje van haar tong tussen haar tanden een puzzel van 30 stukjes te maken, maar baby Thomas…?

Uh-oh?

Baby Thomas zit drie kamers verder te glunderen, in het midden van een enorme plas, naast een grote gieter die horizontaal op de grond ligt. “Eh-eh-eh!” roept hij enthousiast wanneer hij zijn papa ziet, en voor het geval zijn punt niet helemaal duidelijk was petst hij triomfantelijk met een handje in het water dat de druppels in het rond vliegen.

Baby Thomas is kliedernat, wat betekent dat papa andere kleedjes moet vinden, baby Thomas weghalen, kalmeren, kleedjes aantrekken… Een béétje peuter heeft daaraan ruim voldoende om…

Maar ik bespaar u de waterige details en volsta ermee op te merken dat de Zondvloed er niets bij was.

Intussen trekt baby Thomas zich bij al dat rondfrutselen meer en meer recht, en laatst zat hij al op zijn knietjes, en…

Vandaag stond hij met zijn handjes stevig om de spijlen van zijn box geklemd op zijn voetjes! En glunderen alsof hij juist de prijs voor de mooiste baby had gewonnen, natuurlijk.

Daarmee komen er nu al drie schappen van de vaderlijke bibliotheek in zijn bereik. Plus een hoop potten en pannen. Nog een paar maanden oefenen en baby Thomas zal niet langer een baby zijn…

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Schitterend hé Koen. We hebben hier ook één van de kleinkinderen die aan zijn eerste stapjes bezig is, hoe die telkens weer op zijn voetjes terecht komt!
Hou ze in de gaten en probeer ze dan eens na te doen. Ik breng alvast een troske druiven mee als je in de kliniek beland :-)

Anoniem zei

sorry, vorige reactie niet ondertekend :-(
groeten, Benny