donderdag 11 februari 2010

Een gedroomd schot op doel!

Soms heeft het grote voordelen een grote onbenul te zijn. Neem mij nu! Als je een grote onbenul bent, en je legt allerlei verklaringen af, dan is er geen kat die je er ooit zal aan herinneren. Om maar een voorbeeld te noemen: wie is er ooit teruggekomen op mijn verklaring van intussen drie jaar (!) geleden, dat Obama wel een interessante kandidaat-president was, maar dat "er van al die poeha geen sprake meer zou zijn" eenmaal de verkiezingen serieus op gang kwamen (1)? Het voordeel, dus, is dat je ongeveer om het even wat kan beweren, en als je afgaat heeft niemand het gemerkt. Maar af en toe zal het juist zijn, en dan kan je er enorm mee van de toren blazen - dat is trouwens hoe Roland Leuschel ooit beroemd is geworden. Maar ik neem aan die intussen ook alweer vergeten is...

In dit geval hebben we mijn verklaring van zes maand geleden, dat Sarah Palin een totale schertsfiguur is, een complete onbenul waarnaast zelfs Bush (de nar, niet de vader) er een verstandig man bij lijkt. Kortom, dat Palin zelfs aan het begin van de volgende verkiezing al lang door de serieuze politiekers (oxymoron!) zal afgevoerd zijn (2).

En dat terwijl er, zes maanden nadat ze op Speels maar Serieus hadden kunnen lezen hoe ver ze er naast zitten, twee van de meer serieuze commentatoren in de VS ons juist oproepen om Sarah Palin serieus te nemen! Hier zijn Joe Klein en David Broder:

http://www.time.com/time/politics/article/0,8599,1963564,00.html
http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2010/02/10/AR2010021002451.html

En daarmee bieden ze me een gedroomd schot op doel! Ik wijs er vandaag, even plechtig als zes maand geleden, op dat ze zich compleet voor de gek laten houden door een domme mode van het moment, en ik wacht enkele maanden...

En als Palin één van de grote tenoren blijkt te worden in de verkiezing van 2,012 - dan zwijgen we er gewoon over. Maar als ze al snel terecht komt waar ze gewoon thuis hoort - Alaska lijkt me wat dat betreft geen slecht idee - dan zal het hier vol staan met "je las het hier eerst"!

Ik zei het al, het heeft echt grote voordelen, een totale onbenul te zijn...

---------------------------------
Ah, hier (gevonden en toegevoegd op 21 maart 2,010) is er nog één:

http://www.brusselsjournal.com/node/4316

Het idee is: "de Democraten zijn bang van Palin". Of dat is toch wat de auteur van deze post denkt. En als binnen pakweg twee jaar - maart van het verkiezingsjaar 2,012 - in volle primaries Palin één van de grote namen van het nieuws is, dan hebben de auteurs van dit soort posts gelijk, en ik ongelijk. En als we er al een hele tijd niks meer van horen (een "hele tijd" zou toch minstens een paar maanden moeten zijn; en liefst nog wat meer ook) dan is het omgekeerd.

---------------------------------
(1) http://speelsmaarserieus.blogspot.com/2007/01/amerikaanse-presidentsverkiezingen-2008.html
(2) http://speelsmaarserieus.blogspot.com/2009/08/ikzelf-verklaar-hierbij-plechtig.html

Geen opmerkingen: