donderdag 28 september 2006

Ik pleit VOOR een Cordon Sanitaire.

Maar dan wel een cordon rond de Parti Socialiste!

Onze Belgische PS is het gedroomde voorbeeld van de boutade (uit het blote hoofd) "een bestuur moet zoals luiers geregeld ververst worden, en om dezelfde reden". Je hoeft alleen maar terug te denken aan het verhaal van de huisvestingsmaatschappijen, of de farces rond "alles is volgens de regels verlopen" Flahaut, en je weet genoeg.

En omdat het echt tijd is om te zeggen "genoeg" en "trop is teveel en teveel is trop" stel ik voor dat we een coalitie bouwen zonder de PS. Nu horen we altijd dat die "incontournable" zijn, maar is dat ook zo? Halen ze werkelijk een absolute meerderheid in het parlement? Ik geloof het niet, en dus maken we een coalitie met alle andere partijen. Het bestaat niet dat dat onmogelijk is, want in Antwerpen doen ze dat al twaalf jaar, en ze zijn er zo tevreden over dat ze nu al aankondigen dat ze ermee zullen doorgaan.

En dus maken we een coalitie met de verkozenen van de lokale Christendemocraten, liberalen, kannibalen, groenen en Front National en we zwiepen heel de bende konkelaars en foefelaars en Zelfbediening Incorporated met een brede boog van hun stoelen af. En ik bedoel, een brede boog, hé, niet zomaar een boogske van de hond zijn voeten.

En daarna draaien we een paar geldkranen dicht. Ik signaleer eens te meer dat er in het Mechelse overal bordjes hangen met "werknemers gezocht". Hoever is Mechelen met de trein van Charleroi? Is dat verder dan van de kust tot Brussel? Eens natellen hoeveel van mijn collega's elke dag van de kust naar Brussel komen?

OK, het is vervelend dat we het FN zullen moeten meenemen. Maar nu nemen we de PS mee. En als de keuze is tussen Hitler en Stalin, dan kies je toch ook alleen maar op basis van wie van de twee op dat moment het minste kwaad kan?

Buiten met die bende!

2 opmerkingen:

Koen Robeys zei

Nog geen enkele haat mail gezien, hoor :-) Misschien zijn de tijden gewoon rijp?

Anoniem zei

Natúúrlijk, ik zie Ecolo al direkt een coalitie aangaan met het Front National...

Blijven verderdromen jongens...

Een eerste stap zou wel kunnen zijn het opheffen van de hypocrisie der Vlaamse regeringspartijen. Ipv. steeds maar weer de eenheid en goede verstandhouding in die federale regering te veinzen zouden de Vlaamse partijen in de federale regering naar het volk en de media toe gewoon de waarheid moeten zeggen : "we voeren een zo goed mogelijk beleid maar we kunnen niet anders dan met de PS te regeren ook al zijn we daar zelf niet zo blij mee"

Maak je trouwens geen illusies : vóór Verhofstadt waren de tsjeven even grote PS-lovers en dit geldt voor élke Vlaamse partij, als je wil dat België een federale regering heeft dan moet je 'tevreden' zijn met PS in de regering, willen of niet...