dinsdag 1 april 2008

Onze VZW: een nieuwsbrief!

Op de site van onze VZW is de jongste nieuwsbrief geplaatst:

http://www.ape-assistance.org/uploads_doc/Nieuwsbrief%20apas%20Maart%202008.pdf

Natuurlijk ben ik als betrokken partij niet helemaal onbevooroordeeld, maar toch... Ik schrijf niet de nieuwsbrieven, laat staan dat ik maanden doorbreng in Kameroen of Kongo, zoals een paar van mijn "mede" bestuursleden. En dus denk ik dat toch een beetje objectief spreek wanneer ik zeg dat ik het de moeite waard vind. Tenslotte spreek ik ook als één van die mensen die het project financiëel steunen (komaan, beste lezer, een paar eurokes per maand...), en dus met een kritisch oog kijkt naar wat er met zijn geld gebeurt.

Wel, ik zie enkele algemene aankondigingen, en dan is er een stand van zaken van ons bijenproject. Goed, de regelmatige lezer van dit blog kende die stand van zaken al: maar toch. Je zal zien dat we nu (inderdaad) werk maken van de toekomstige verkoop, en ik signaleer dat ons budget er ook bij staat. Geen multimiljoenen project dus, waarvan een groot deel naar administratie of hotelkosten gaan, maar enkele duizenden transparante euro's, waarvan we proberen goed in de gaten te houden wat er precies mee gebeurt.

Wie zich al eens heeft afgevraagd hoe het liep met dat schooltje waar ik het ooit over had (1) komt aan zijn trekken in de volgende rubriek. Nee, ik vertel niet verder: waarom neem je niet een kijkje? Oh, ik verberg niet dat er ook bijstaat dat je het schooltje met zijn kindjes zelf ook kan steunen, hoor, de ware cynicus wist dat zo ook wel en had toch al beslist niet te gaan...

En als je dan weet dat er nog enkele relevante nieuwtjes opstaan (Jane Goodall komt naar België - zijn er eigenlijk veel lezers die zich nu afvragen "wie is Jane Goodall?" - biecht het eens op?), dan denk ik echt dat ik geen misplaatste reclame maak voor iets waarvan iedereen al weet dat het één van mijn stokpaardjes is.

Ik benadruk het nog eens, want het is belangrijk, ik ben alleen maar de papieren kamergeleerde die het allemaal vol bewondering zit te bekijken - dus dat is heus geen compliment aan mezelf. Maar de mensen die zich daar met dat schooltje en dat bijen project bezighouden, en die het zaakje hier vanuit onze VZW in België op gang houden en uiteindelijk die nieuwsbrief schrijven: die verdienen dat compliment. En daarom verwijs ik er maar even naar, met url en al...

-------------------------------------
(1) http://speelsmaarserieus.blogspot.com/2007/03/een-schooltje-in-kameroen.html

Geen opmerkingen: