maandag 9 februari 2009

Het mysterie van de ontbrekende dwerg

Kleuter Sarah kan maar geen genoeg krijgen van de fragmenten van films die mensen wel eens op Youtube zetten. In het bijzonder Sneeuwwitje is hier al vele, vele maanden een bestseller. En nog precieser; de laatste scène, waarin de prins Sneeuwwitje kust waarna ze weer wakker wordt - het kan niet genoeg afgespeeld worden. Een echt meisje, neem ik aan?

En aangezien het tot de vaderlijke taken in het huishouden hoort om met de peuter, intussen kleuter, op schoot het hele fragment voor de -tigste keer te bekijken, ken ik nu ook dat fragment ongeveer van buiten. Maar sinds enige tijd zit ik gemystifiëerd naar een heel bepaald stuk te kijken, en hoe hard ik ook kijk, het probleem raakt niet opgelost. Sta me toe te beginnen met de url:

http://www.youtube.com/watch?v=1cRp00gRv5o&feature=related


Het mysterie in kwestie doet zich voor na twee minuten en zestien seconden; 2'16". De prins heeft net Sneeuwwitje op het paard getild, en nu neemt ze afscheid van de dwergen door ze allemaal een zoen te geven. Ik ken de dwergen maar gedeeltelijk uit elkaar, maar volgens mij maakt dat het verschil niet. Ik probeer nauwkeurig te beschrijven.

Eerst tilt de prins een dwerg met een groene muts naar boven. Bij 2'20" gaat hij blozend weer naar beneden. Bij 2'22" is het de beurt aan Grumpy (de dwerg die altijd moppert). Die is weer weg bij 2'26" en nu komen er drie tegelijk aan de beurt. Ik denk, bij 2'28" te herkennen Doc (rechts) en Happy (links), maar de dwerg in het midden kan ik niet identificeren. In ieder geval hebben ze bij 2'32" hun tijd gehad en bij 2,33" verschijnt het gezicht van Dopey. En tussen 2'38" en 2'39" draait de prins zijn paard en vertrekt.

Dat maakt 1 + 1 + 3 + 1 = naar mijn bescheiden mening 6. Zes, geen zeven.

En dus vraag ik me af wat er met die zevende dwerg is gebeurd. Waarom krijgt hij geen afscheidszoen? Welke dwerg is het om te beginnen eigenlijk? Op welke manier kunnen we de Disney studio's op basis hiervan beschuldigen van atheïsme? Hoe bewijst dat dat Elvis leeft terwijl Paul McCartney dood is? Je begrijpt dat ik er nauwelijks van kan slapen...

1 opmerking:

Anoniem zei

The mystery of the missing dwarf. Sounds like a Sherlock Holmes short story title!