dinsdag 11 oktober 2011

Waarom David Frum een Republikein is

Ik vind dat het mag gezegd worden:

http://www.frumforum.com/why-i-am-a-republican

Natuurlijk ben ik het met hem eens dat de Republikeinen, tenminste zoals die vandaag (en in mijn opinie al langer dan de drie jaar waarover hij het heeft) aan het woord zijn, het fout hebben over het dringendste probleem, namelijk de crisis.

Verder ben ik het zeker niet eens met alle andere waarden die hij opsomt en die weliswaar "minder dringend zijn, maar toch belangrijk". Ik wil dit evenwel niet spelen "op het niveau van een voetbalmatch", waarbij een partij ipso facto gelijk heeft, gewoon omdat het "mijn" partij is. En juist daarom ben ik het zeer zeker wel eens met een Republikein die vindt dat hij moet kunnen zeggen dat het fout gaat, waar hij naartoe wil, en hoe dat moet gebeuren: tegen de aanhangers die momenteel aan het woord zijn in.

Het goede nieuws is: het is mogelijk; er bestaat een kans, dat je je met Republikeinen aan de macht niet hoeft zorgen te maken dat je geregeld het soort stoten te zien krijgt die we de laatste tien jaar nu eenmaal te zien kregen. Ik vind dat het mag gezegd worden.

(Bij wijze van update, vele uren later, bedenk ik dat het misschien nuttig is te zeggen dat ik op dit punt bij mijn opinie blijf: Obama zal herkozen worden, en alleen een nog veel slechtere economische omgeving kan daar verandering in brengen. Just saying...)

Geen opmerkingen: