zaterdag 29 oktober 2011

Peuter Simon is afgestudeerd!

Ach, weer één van die "mens wat vliegt de tijd" posts, en deze keer dan toch nog een beetje weemoediger dan anders. Nu het de derde keer is (1) weet je, een tijdperk is voorbij, de periode van de babietjes, of toch heel kleine kindjes ligt achter ons, dat komt alvast nooit meer terug. Zoveel mensen hebben ons gezegd, de afgelopen jaren, "geniet ervan, ze worden zo rap groot", en nauwelijks heb je de tijd om geduldig ja te knikken, en de jongste neemt afscheid van de crèche.

En "Mama Greet" die je de waarborg van destijds terug geeft, en ineens herinner je je: dat moet bijna zeven jaar geleden geweest zijn, maanden voor je zelfs maar een idee hebt van wat dat is, kindjes hebben, dat je met die toen nog onbekende vrouw een contract afsluit, en een waarborg afgeeft, en je bijna huiverend afvraagt hoe dat zal zijn, een jaar later, wanneer de baby (want wat is dat tenslotte; een baby?) naar de crèche gaat - onwetend van de wachtende toekomst van crèches en flesjes melk en broertjes en schooltjes en huiswerk en de hele rest.

Zeven jaar voorbij, zeven jaar waarin je nauwelijks de tijd hebt gehad om erbij stil te staan dat ze voorbij gaan. Zeven jaar waarin "Ukkepuk Heffen" zowat de meest belangrijke instelling van ons leven was, misschien net niet even hoog als de bank waar we werken. En waarmee kunnen we beter onze ervaring met "den Ukkepuk" uitdrukken dan de mededeling dat onze drie kinderen er alle dagen breed lachend naartoe gingen en er alle dagen breed lachend weer weg gingen, enthousiast wuivend van "dààà-ààà mama G'eet!"? En ja, in de schoolvakanties kunnen ze er ook nog terecht, gelukkig.

Peuter Simon is net twee jaar en zes maanden, en verslaat daarmee zowel zus als broer, die pas op twee jaar en (resp) tien en acht maanden rijp voor de dienst waren bevonden. Nog klein, dus, maar hij komt al heel goed uit zijn woordjes, experimenteert met kleine zinnetjes, en hij heeft enorm veel energie. Dus we verwachten wel wat traantjes in het begin, maar hij heeft toch al een grote zus en broer in school, en we denken wel dat hij het er snel zal gewoon worden.

---------------------------------
(1) http://speelsmaarserieus.blogspot.com/2008/03/peuter-sarah-is-afgestudeerd.html
EN
http://speelsmaarserieus.blogspot.com/2010/04/peuter-thomas-is-afgestudeerd.html

Geen opmerkingen: