zondag 23 oktober 2011

Ik verdedig de banken!

Een tikje ironisch bedoeld, hoor, die titel hierboven, want ik weet wel zeker dat de meeste lezers "complexe wetenschappen" begrepen hebben in de zin die ik bedoel: er zijn heel veel causale factoren die naar de crisis hebben geleid, en de "vrije markten" zijn er daar beslist één van.

Alleen, zoals dat gaat met "fundamentalisten" willen die altijd maar één en slechts één factor zien. En dus zijn er mensen die heel boos worden als je niet alleen maar zegt dat het de schuld van de banken is, precies zoals er anderen boos worden als je niet alleen maar zegt dat het de schuld is van de overheid.

Dus hier richt ik me een beetje grijnzend tot de libertariërs die ik geregeld nerveus zie worden als ik "ontken" dat het allemaal de schuld van overheid is, terwijl ik enkel ontken dat het alleen maar de schuld van de overheid is. Want sinds in de nieuwsgroep be.politics in de draad "Griekse crisis nog erger" een good old "het is de schuld van de banken" concept opdook zie je me alle problemen met de rol van de overheid in de verf zetten, alsook proberen een hoop drogredeneringen te doorprikken.

En natuurlijk zie je er een paar die al meteen gaan loeien en schelden dat het geen naam heeft. Had ik het al over de "opvallende parallel tussen dom links en dom rechts" (1) gehad?

Hier is de url:

https://groups.google.com/group/be.politics/browse_frm/thread/28e5940e7541c79b/6526ee13fb9d4ba7?hl=nl&tvc=1#6526ee13fb9d4ba7

--------------------------------
(1) http://speelsmaarserieus.blogspot.com/2006/09/de-opvallende-parallel-tussen-dom_26.html

Geen opmerkingen: