maandag 5 februari 2007

Ik zal het doen!

Ik lees in de krant dat "veel politici wel weten hoe ze de klimaatproblemen moeten opzoeken, maar niet hoe ze daarna moeten herkozen worden". En dus worden de problemen niet opgelost! Hmmm, zal ik hier mijn url's naar alfamannetjes neerpoten, of gelooft iedereen het zo ook wel? Komaan, wat is er nu het belangrijkste, dat de wereldproblemen worden opgelost, of dat de Zeer Belangrijke Personaliteiten uit (pakweg) de Belgische politiek op hun postjes kunnen blijven zitten?

Soit. Ik heb een ideale oplossing. Ik zal het doen! Al die zeer geleerde politici die weten hoe ze het moeten oplossen, stellen een gedetailleerde lijst op van de nodige maatregelen. Daarna benoemen we mij tot Eerste Minister, en ik voer die maatregelen uit. Ik word, vanzelfsprekend, uitgescholden voor rotte vis, maar wie zou zich dààr iets van aantrekken? De maatregelen komen er dus door, en de klimaatproblemen zijn opgelost. Meteen daarna organizeren we verkiezingen, ik word, vanzelfsprekend weggestemd, en de serieuze politiekers kunnen zich weer bezighouden met de echt belangrijke dingen van de wereld: zijzelf, en hun positie in het centrum van de belangstelling.

Het zegt iets, nietwaar? Je zou je gaan afvragen of ze stilaan niet eens zelf zouden gaan nadenken?

1 opmerking:

Anoniem zei

A truly global and structural issue has to be solved by short term thinkers, governed by the rythm of the elections. Does not look good.
Prisoner's dilemma again. Who will stop growing first? If nobody stops first, we all loose.