woensdag 20 juni 2007

Geluk is...

... tijdens de langste dagen van het jaar 's avonds met je vrouw in de tuin zitten, en constateren dat de temperatuur juist goed is; niet te warm (zoals vorig jaar rond deze tijd) en niet te koud (zoals zo vaak in België).

En dus het kleine barbecue setje tevoorschijn halen en halfvol houtskool gieten en aansteken, tot de houtskool gaat knisteren en er dan heel eenvoudig enkele worstjes opleggen. Wat in combinatie met de aardappelen die moeten geschild worden, de sla die nog snel gehaald moet worden, en de peuter die verduiveld goed in de gaten moet gehouden worden, een hoop tijd in beslag neemt.

En dan bij het licht en de aangename warmte van de bijna ondergaande zon je avondeten in de tuin opeten en grapjes maken met peuter Sarah: er is nu eindelijk toch iemand die om mijn grapjes moet lachen.

Zeer ontspannend. Natuurlijk, je tijd is er meteen mee besteed. Geen overschot om te bloggen, sorry, de avond is te mooi.

1 opmerking:

Anoniem zei

Je hebt groot gelijk Koen. In deze chaotische wereld met alle kopzorgen die dat met zich meebrengt moet men van elke gelegenheid gebruik maken om zoveel mogelijk (van elkaar) te genieten.

Ik hoop dat er nog vele soortgelijke momenten volgen.