vrijdag 12 maart 2010

Niet meer dan 6,000 euro per maand (ik zou ook staken)

Het volgende artikel in De Tijd vertelt ons dat de Griekse ambtenaren, in het kader van de bezuinigingen, niet meer mogen verdienen dan 6,000 euro per maand:

http://www.tijd.be/nieuws/buitenland/Griekenland_eist_ambtenarenlonen_terug.8891380-439.art

Nu begrijpen we waarom ze staken en betogen! En het toppunt is: de Duitsers zijn niet bereid de rekening te betalen! Dat kapitalisme, dat is gewoon ongelofelijk! Ze zullen nooit respect voor het proletariaat leren...

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Dit vind ik één van je mindere Koen, hoort eerder thuis op lvb.net.
Maar nu je toch over ' proletariaat ' begint, weet je wat een dame die het Grieks Parlement poetst verdient? 7068 euro !

il postino

tonny zei

Een ietwat objectieveling zou nagaan hoeveel een gemiddelde ambtenaar verdient...
Dan babbelen we verder....
Ik denk dat het hier misschien eerder over een 'toplonendiscussie' gaat...

Tonny

tonny zei

Als we er dan toch vanuit gaan dat het hier geen ironie van Koen was.
Een beetje googlen op Greek civil servant wages.

Papandreou had previously said civil servants earning more than (EURO)2,000 a month would have their salaries frozen. But during a televised address to the nation Tuesday evening, he said no civil servants would get salary raises beyond seniority increases.

En over een Griekse politieman...
After five years on the force, Papadapoulos takes home 1,000 euros a month, about $1,360. About 600 euros — $820 — goes to pay rent and utilities, leaving him just 400 euros ($546) a month to support his wife and 4-year-old child. With the cuts, this Easter he will receive a bonus of only 350 euros, instead of the normal 500 euros.

En a propos, ik denk dat il postino een oud broodje aap over een poetsvrouw aan het EUROPESE parlement bovenhaalt...

Tonny

Koen Robeys zei

Hmmmm, nja, het valt niet helemaal uit te sluiten dat je het kan lezen alsof de absolute top 6,000 euro haalt. In dat geval bestaat de mogelijkheid, net bij de rand van het denkbare, dat ik te vlug heb gereageerd...

Maar dat geef ik nooit toe! Dus: iedereen had aan de onkarakteristieke lengte van de post moeten zien dat het maar om te lachen was! En daarbij, het was eigenlijk om te zien of iemand het wel zou zien! Want hoe dan ook, ik geef toch niets toe...

Anoniem zei

broodje aap?

niks van tonny, ik had het wel degelijk over een poetsdame in het GRIEKSE Parlement haar..... jaarloon

ik denk trouwens dat Koen (wat flauw toch dat hij nu de ' om te lachen-toer ' opgaat) dat wel doorhad, al zal hij dat niet vlug toegeven.

il postino

tonny zei

Beste postino, mijn excuses !
Ik ben erin gelopen...

Koen Robeys zei

Ik geef *niet* toe dat ik het *wel* doorhad. Dat wil zeggen, ik geef *wel* toe dat ik er eveneens ingelopen was.

Maar ik begrijp de "wat flauw" echt niet. Kan ik nu *nog* duidelijker zeggen dat ik te vlug had gereageerd en er toch nog ironisch over doen?

Maar soit. Geen erg. Het was maar een kattenbelletje en het was inderdaad niet de beste.

Anoniem zei

koen,

' Niet meer dan 7,068 euro per jaar (ik zou ook staken)' bij wijze van Wiedergutmachung en respect voor het proletariaat ware mooi geweest als uiting van verontwaardiging voor zo'n aalmoes. Van dat laatste mag ik toch uitgaan?

il postino