woensdag 24 januari 2007

Idee voor een cartoon (2)

Eerste prentje. Titel: State of the Union 2003. De hele wereld tegen Bush, die driftig met een sabel zwaait: "I ask you to consider the consequences of failure in Iraq".

Tweede prentje. Titel: State of the Union 2007. Bush met zijn wijsvinger in zijn mond en een beteuterde uitdrukking op zijn gezicht tegen de hele wereld: "I ask you to consider the consequences of failure in Iraq".

1 opmerking:

CyrilMPool zei

Toch even aanmerken dat er wel degelijk een case for war bestaat, met troepentoename, zowel militair alsook theoretisch.

Eerst de militaire facts on the ground: de geallieerden hebben in bepaalde onrustige delen van Irak rust kunnen brengen.

Theoretisch: zelfs al is behoort men tot het kamp dat zich oorspronkelijk heeft verzet tegen de oorlog, er bestaat zoiets als een reparatieplicht.

Tenslotte: ik vind het hoogst merkwaardig/jammer dat journalisten en met hen het brede publiek niet de inspanning doen, al was het maar als intellectuele oefening, om even een offensieve analyse te maken van de Irak-situatie, zowel voor de oorlog, alsook nu. Defensieve analyses zijn er in overvloed.
Nochtans is zo'n oefening ook voor allerhande aanhangers van het defensieve paradigma interessant.