donderdag 31 mei 2007

Bij het Groot Spaghetti Saus Schandaal

Mijn vrouw liet me deze morgen weten dat iemand haar een mail had gestuurd met de vraag wat ik in 's hemelsnaam met de spaghettisaus had uitgespookt (1). Twee collega's zijn me hetzelfde komen vragen. Lezer Axxyanus inspireerde het verhaal tot wijsgerige analyses, en Smetty (2) kan haar nieuwsgierigheid nauwelijks bedwingen.

Menselijke psychologie... Het Ontstaan van het Universum? Geen kat die bougeert. Het zou de eerste keer niet zijn dat doorbraken in dit onderwerp een revolutie in onze energievoorziening inleiden, maar geen kat bougeert. Het Ontstaan van het Leven en de Geschiedenis van de Mensheid? Medische doorbraken liggen achter de hoek te wachten, maar er is niemand thuis. De Geschiedenis van het Westen in parallel met de Islam? De vraag waarom de mensheid almaar oorlog voert is niet ver weg, maar als je een commentaartje krijgt is het al veel.

Maar als het Groot Spaghetti Saus Schandaal losbreekt, ho maar! De halve wereld hangt aan de bel! Zijn wij toch een bende roddeltantes en kwebbelaars, ja.

Wel, bespaar je al die moeite. Ik zit hier met mijn armen over elkaar geslagen en mijn lippen stijfdicht. Ik zwijg als het graf. Er is al teveel over gezegd.

-------------------------------------
(1) http://speelsmaarserieus.blogspot.com/2007/05/puber.html
(2) Bekend van http://www.smetty.be/

1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo Koen,

Ik hoop dat je het me niet kwalijk neem als ik zeg dat er een enmorme glimlach op mijn lippen kwam toen ik dit las.

Nu weet je dus wat je moet doen als je graan wat meer commentaar wil, je schrijft over spaghettisaus. Je kan misschien je eigen recept hier eens neerzetten. :-)