zaterdag 26 mei 2007

De Profetische Blik van de CIA

Weet je het nog, goed drie maand geleden, toen ik een post schreef over "als we dat toch eens hadden geweten" (1)? Weet je nog hoe ik daar verwees naar een eerdere post van mij, van geen drie maand, maar drie jaar dààrvoor, over wat ze allemaal, zogezegd, niet wisten?

Je weet wel, een post op usenet uit 2,004, waarin Powell opmerkte dat, "als hij had geweten wat hij toen, in 2,004 wist", hij een "ander beleid" had willen voeren. En daarbij mijn vraag hoe het nu precies kwam dat de Bushbende in 2,003 nog meewerkte aan een boek waarin we vernamen dat, en ik citeer nog maar eens:

“Mylroie describes how the C.I.A. and the State Department have systematically discredited critical intelligence about Saddam's regime, including indisputable evidence of its possession of weapons of mass destruction."

Immers, als de Bushbende in 2,003 voorwoorden schrijft bij boze boeken die de CIA beschuldigen van het wegmoffelen van de bewijzen van Saddams WMD's, hoe konden ze dan in 2,004, en tot op de dag van vandaag, volhouden dat ze over die WMD's allemaal op het verkeerde been waren gezet door de CIA?

Wel?

Alleen al het aantal keren dat ik die vraag op het internet heb gesteld is al een opzoeking waard, maar soit. Onnodig te zeggen dat ik nog niet één antwoord heb gekregen van de nochtans ooit talrijke voorstanders van de oorlog.

Vandaag krijg ik een nieuwsbericht te zien:

http://www.msnbc.msn.com/id/18873612/

En, je raadt het nooit, de CIA heeft destijds "vooruitziende" dingen gezegd over de negatieve gevolgen van de oorlog! Dezelfde CIA die al tegelijk probeerde de bewijzen van Saddams WMD's te verdoezelen, en er tegelijk de oorzaak was dat Bush en de rest van de meute zich zo vergisten in hun geloof dat die WMD's er waren, diezelfde CIA, dus, is nu ook tegelijk de oorzaak van het debacle en heeft voor de oorlog exact de dingen beschreven die we nu te zien krijgen!

Je weet wel; al die dingen waarvan ze nu zeggen dat, als we ze toch eens hadden geweten, ze hen tot een heel ander beleid hadden doen besluiten.

En als de aanhangers van Bush van destijds nu nog niet doorhebben hoe ze zich hebben laten vangen; wanneer gaan ze het dan doorhebben?
--------------------------------------------

(1) http://speelsmaarserieus.blogspot.com/2007/02/als-we-het-toch-eens-hadden-geweten.html

4 opmerkingen:

Luc Van Braekel zei

Waarom zou ik reageren op berichten waarin opgezwollen populistische termen als "Bushbende" staan? Ik reageer toch ook niet op berichten van anderen waar termen als "Verafstoot", "het Belgische regime" of "Wallonistan" in staan?

Anoniem zei

Xerxes krijgt in deze rubrieken een betere behandeling dan Bush.

Koen Robeys zei

Anoniem: Interessante opmerking, eigenlijk. De vraag is: terecht of ten onrechte?

:-)

Koen

Anoniem zei

Hi Luc, could you plse pretend Koen never wrote stuff like Bushbende... and answer the question? It really looks to me the leader of the free world is a blatant liar and should be exposed and impeached. Or am i missing something?