maandag 7 mei 2007

You can fool 28% of the people all of the time

Ik lees dat Bush' "approval rating" tot 28% is gezakt. Dus 28% van de ondervraagden denkt in mei 2,007 dat Bush een goede president is!

Dus:

You can fool all of the people some of the time, and
You can fool some of the people all of the time, but
You can fool only 28% of the people all of the time.

Dat zou kunnen kloppen met het feit dat Carter in 1,979 ook aan 28% zat. Natuurlijk blijft het moeilijk om een geschikt criterium te vinden. Practisch precies een jaar geleden dacht ikzelf nog dat het geen 28, maar wel 30% was:

http://speelsmaarserieus.blogspot.com/2006/05/you-can-fool-some-people-all-of-time.html

Dus is het geen vast cijfer, zoals de lichtsnelheid, maar eerder iets dat aan schommelingen onderhevig is. Ik had vorig jaar duidelijk niet aan Carter gedacht. Als we bijgevolg ons blikveld verder verruimen vinden we zelfs aanwijzingen dat een nog juister cijfer 25% is. De volgende grafiek is al van een hele tijd geleden (als iemand een recentere grafiek kan vinden...) maar je kan gemakkelijk genoeg extrapoleren.

http://pollkatz.homestead.com/files/BNCapp_12756_image001.gif

Het punt is, zelfs op het moment dat Nixon impeached (impeached! im - pea - ched!) haalde die nog 25%. Maar Bush heeft wel nog een pak maanden te gaan: wie weet waar die nog allemaal in slaagt?

Of misschien is 25% een absoluut minimum. Misschien doet het er niet toe hoe diep een president kan zinken, misschien doet het er niet toe hoe luid de feiten voor zichzelf spreken, en zal er altijd een harde kern van 25% zijn, van mensen die niet op het idee komen dat ze het mis hadden. Je weet wel, de mensen die al gezegd hebben dat het buitenlandse "beleid" van Bush de schuld is van de terroristen (1), of van de Europeanen, of van de Democraten (url's beschikbaar, zij het mogelijk mits enig zoeken. Maar als iemand er enkele tientallen euro per url voor wil verwedden...), maar nooit van de mensen die het hebben aangericht.

Want wat had je nu gedacht: ze hebben het immers zelf aangericht.

----------------------------------------
(1) http://speelsmaarserieus.blogspot.com/2006/11/blair-irak-is-een-ramp.html

QUOTE

"Hey, Tony! Hier is een oefeningetje voor je! Morgen schaf ik alle politiediensten van het VK af, allemaal, tot op de laatste. Van de eerste de beste extreem-linkse anti-globalist tot het Republikeins establishment van de VS vertelt de hele wereld me, zeer gedetailleerd, dat dat een idioot idee is, en dat plunderingen en onveiligheid het gevolg zullen zijn. Ik zet toch mijn zin door, en plunderingen en onveiligheid zijn het gevolg. En ik verklaar: dat is mijn schuld niet, dat is de schuld van de dieven en geweldplegers.

Denk je dat de je fout in de redenering kan terugvinden? Herbekijk je dan nog eens opnieuw wat je de laatste tijd zoal allemaal hebt uitgekraamd?

En denk je dan misschien ook eens na over de schade die je hebt aangericht?"

UNQUOTE

Geen opmerkingen: