vrijdag 14 november 2008

Baby Thomas heeft een knuffel

Baby Thomas leek eerst minder gesteld op knuffels dan zijn zus. Natuurlijk grabbelt hij ze vast, maar dat is niet anders dan met glazen, borden, zussen, legoblokjes en andere obstakels. Niet dat hij het slecht doet in zijn sociale contacten. Hij is zeer geïnteresseerd in menselijk gezelschap en kijkt iedereen aan met een echte verleidersblik. Maar knuffels, dat waren voor baby Thomas toch maar voorwerpen.

Tot we Plopsaland bezochten waar kleuter Sarah een nieuwe brooddoos kreeg: met Mega Mindy. Baby Thomas moest toch ook een presentje krijgen, en dat werd een exemplaar van de grote vriend van Boemba (1): Boembalu. En kleuter Sarah vond dat ook prachtig en ze heeft helemaal geen probleem met het eigendomsrecht van baby Thomas op Boembalu en zo is iedereen tevreden.

Boembalu is een rood exemplaar met een andere hoed maar voor de rest zeer herkenbaar als Boembakornuit. En baby Thomas was er helemaal weg van! Hij klemt zijn nieuwe vriend tegen zich aan als hij in zijn bedje gaat, en hij grabbelt hem nog snel vast als hij er uit wordt gehaald. Op televisie volgt hij samen met kleuter Sarah de afleveringen van Boemba, en hij herkent de beide clowns zeer goed. Wanneer er wordt gescandeerd van "Boem - ba - Boem - ba - Boembààààà..." dan herkent baby Thomas dat , en vaak als hij zijn Boembalu vastheeft horen we hem op precies dezelfde toon "N-ga - N-ga - Ngàààààà" doen.

Tja, hij is een beetje zoals zijn zus: laat met spreken en stappen. Hij staat op het punt om allebei te kunnen: elke dag kunnen we de post "baby Thomas is niet langer een baby!" verwachten - maar zo is het al minstens een maand. Hij kan dus beter zingen dan spreken, en hij heeft al meer glazen gebroken dan stapjes gezet, maar omdat hij dan zo sip kijkt kunnen we toch niet boos op hem zijn.

En hij haalt de boekjes van Boemba uit de kast en zet zijn vingertje op de tekeningen van Boembalu. Wat zijn mama en papa weer vertederd door zo'n babytje van zestien maand dat blij is met zijn knuffel.

---------------------------
(1) http://speelsmaarserieus.blogspot.com/2007/07/boemba.html

Geen opmerkingen: