dinsdag 24 juli 2007

Het ziet er tamelijk goed uit (UPDATED)

De bloedproef van baby Thomas was "licht inflammatoir", de urinestaal vertoonde niets verdachts, en de diagnose concentreert zich meer en meer op "buikgriep". Omdat ze met zo'n kleine babietjes niet graag risico nemen denkt het ziekenhuis er aan om hem nog een nacht te houden voor observatie. Dat vernemen we dan straks wel, maar (zoals we eigenlijk al dachten), nu ziet het er echt al uit dat we geen reden tot bezorgdheid hebben.

En dus krijgen we hem vandaag of morgen terug. Het is toch zeker onzen Thomas.

UPDATE 19.05 uur.

Wel, hij lag daar weer rustig uit zijn grote oogjes te kijken, helemaal zoals we hem kennen. Af en toe trekt hij ineens zijn beentjes in en begint te kermen, maar het is niets in vergelijking met gisteren, om van de nacht van zondag op maandag te zwijgen. Hij heeft nog altijd zeer lichte koorts, 37.70, maar dat is gezakt van 38.40 op het hoogste punt, en het belangrijkste, het is spontaan gezakt.

Hij drinkt nogal matigskes, maar het belangrijkste is: hij drinkt, en hij houdt het binnen. In het ziekenhuis geven ze hem ook nog wat extra vocht, en alweer, hij is zeer braaf, hij houdt het ook binnen.

Soit, ze houden hem daar nog een nachtje, maar nu is het helemaal om zeker te zijn, en rekenen we helemaal niet meer op moeilijkheden.

Het blijft toch wel een grote lege plaats in huis, maar als je weet: morgen ligt hij daar weer te kijken - wie zou dààr nog durven over klagen...

Geen opmerkingen: